Vegetar mandag: Kålrull

 Hei!

Idag vil vi dele med dere en vegetarrett som vi kaller vegetar kålrull. Dette  er sunn og god mat proppfull av vitaminer og antioksidanter som smaker helt nydelig!

Håper dere får en fin mandag!

 

Vegetar kålrull

(10 kålruller)

  • 1 pose grønnkål ca 180 gram
  • 2 gulrøtter
  • 10 store kinakålblader
  • 1/2 brokkoli
  • 2 sjalottløk
  • 1/2 squash
  • 1 grønnsakbuljong terning
  • 1 ts malte korianderfrø 
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 dl vann
  • 2 ss olivenolje


 

Skjær løk, gulrøtter,squash og brokkoli  i terninger. Start med å steke løken med  2 ss olivenolje. Tilsett så gulrøtter, brokkoli og squash.


 

Dryss over salt, pepper og malte korianderfrø over.

Kok vann og kinakålbladene i en kasserolle i  ca 10 minutter.


Mens kinakålbladene koker i kasserollen legger du  grønnkålen oppi stekepannen, og hell 2 dl vann med en buljongterning over. La koke med lokk i ca 5 minutter. Da tar du lokket av og  rører til vannet har  tørket bort.

Når kinakålbladene har kokt ferdig tar du de opp av vannet og lar de ligge litt på tørkepapir så vannet renner av de. Legg de så over på et skjærebrett eller fat og åpne de helt så fyller du enden på bladene med grønnkålblandingen og ruller sammen.


 

Server gjerne med sursøt chilli saus.

 

Sur søt saus

 

30 cherry tomater

4-5   ss sukrin gold eller annen søtning

ca 2 ss hvitvins eddik

litt salt

ca 1/2 – 1 chili (uten frø)

en liten del ( ca 1 cm) med ingefær skjær i mindre deler.

1-2 små sjalott løk

 

 Gi alt et oppkok i en kasserolle og la det stå å småkoke ca 15 minutt – 20 minutt til alt er mørt. Bruk en stavmikser til å mose alt til en litt tykk saus/ dressing.

 

 


 

 


 

Håper det smaker!

 

#kålrull #vegetarmat #mat #blogg #helg #hverdag #sommer #sol #foto #ferie

18 kommentarer

Siste innlegg