Hei!
Idag vil vi dele med dere en vegetarrett som vi kaller vegetar kålrull. Dette er sunn og god mat proppfull av vitaminer og antioksidanter som smaker helt nydelig!
Håper dere får en fin mandag!
Vegetar kålrull
(10 kålruller)
- 1 pose grønnkål ca 180 gram
- 2 gulrøtter
- 10 store kinakålblader
- 1/2 brokkoli
- 2 sjalottløk
- 1/2 squash
- 1 grønnsakbuljong terning
- 1 ts malte korianderfrø
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 2 dl vann
- 2 ss olivenolje
Skjær løk, gulrøtter,squash og brokkoli i terninger. Start med å steke løken med 2 ss olivenolje. Tilsett så gulrøtter, brokkoli og squash.
Dryss over salt, pepper og malte korianderfrø over.
Kok vann og kinakålbladene i en kasserolle i ca 10 minutter.
Mens kinakålbladene koker i kasserollen legger du grønnkålen oppi stekepannen, og hell 2 dl vann med en buljongterning over. La koke med lokk i ca 5 minutter. Da tar du lokket av og rører til vannet har tørket bort.
Når kinakålbladene har kokt ferdig tar du de opp av vannet og lar de ligge litt på tørkepapir så vannet renner av de. Legg de så over på et skjærebrett eller fat og åpne de helt så fyller du enden på bladene med grønnkålblandingen og ruller sammen.
Server gjerne med sursøt chilli saus.
Sur søt saus
30 cherry tomater
4-5 ss sukrin gold eller annen søtning
ca 2 ss hvitvins eddik
litt salt
ca 1/2 – 1 chili (uten frø)
en liten del ( ca 1 cm) med ingefær skjær i mindre deler.
1-2 små sjalott løk
Gi alt et oppkok i en kasserolle og la det stå å småkoke ca 15 minutt – 20 minutt til alt er mørt. Bruk en stavmikser til å mose alt til en litt tykk saus/ dressing.
Håper det smaker!
#kålrull #vegetarmat #mat #blogg #helg #hverdag #sommer #sol #foto #ferie
Kålrull er evig lengesiden siden jeg har laget, og vegetar har jeg ikke tenkt på en gang. For et nydelig tallerkenbilde.
morsmiddag: Tusen takk <3 Det smakte veldig godt:)
Godt og sunt 🙂 fin rett
Så deilig da, så skikkelig friskt ut 🙂
mm, kreativt! 🙂 Denne skal jeg teste ut en “kjøttfri mandag” 🙂
Mittfamilieliv: Takk:) Det smakte kjempegodt 🙂
frodith: Takk:) Smakte veldig godt,lett og god middag:)
lykkebobla: Takk:) Smakte veldig godt 🙂
nam nam ;D
http://hevhodet.blogg.no/: 😀
Yummy! Looks good! Men jeg hadde byttet ut noen grønnsaker med litt kjøtt hehe 🙂 I’m a meat lover lol.
Så godt ut 🙂
Lise brevik: Tusen takk:) det smakte kjempegodt:)
Wannie: Haha, ja det kan du visst du vil 🙂
nå ble jeg sulten!! 🙂 Hehe..! Forresten.. Jeg ser du bruker grønnkål her.. Jeg kjøpte nemlig grønnkål her om dagen og planen var å steke den i stekepanne med smør slik at den skulle bli litt crispy. Det er jo så godt å ha for eksempel oppå suppe/ o.l. men problemet var at etter jeg hadde stekt den å latt den ligge å tørke litt på papir, så ble den ikke så sprø som jeg forventet meg… Tror du jeg kan ha gjort noe feil? vet ikke om du har prøvd å lage det før jeg, men om du har, så har du kanskje noen tips:)?
Ha en super kveld!!
Kristina’s hverdag: Grønnkål inneholder mye væske, så når den blir stekt blir den myk, visst du vil ha den crispy må du kanskje spise den rå…. Kanskje det finnes oppskrifter på crispy grønnkål, men jeg har ikke laget det før… Vi bruker å steke den og ha den som topping på supper, pizza, fyll i kålrull og mye mer, det smaker kjempegodt:) Jeg har ganske dilla på grønnkål fortiden 😀
okei, jeg forstår 🙂 jeg får prøve meg frem litt 🙂
Kristina’s hverdag: 🙂