Deilig sommermat: pastasalat

Hei alle sammen!

Håper dere har hatt en fin dag 🙂 

Dagens matrett tips er en pastasalat  inspirert av Hellas og Italia; vi lager Riccioli alla Greca.  Pastasalat er herlig sommermat og passer perfekt på varme sommerdager – som vi dessverre har hatt litt for lite av i år …. 🙂  

Vi lager pastaen selv, men du kan helt fint bruke ferdig kjøpt pasta fra butikken som feks fusilli.

Riccioli betyr egentlig krøllete, og det er akkurat det denne pastaen er. Dette er min mann, Sandro sin spesialitet. Han  har fått mye av sin matinspirasjon fra sin farmor på Sicilia som ofte pleide å lage Riccioli, og han lager de på samme måte som henne.           Sandro har laget en egen vri på denne italienske retten; han bruker  gresk fetaost. 

Pastaen inneholder ikke egg så den kan du lagre når de er tørre ved å oppbevare på  glass med lokk. Vi oppbevarer på rengjorte syltetøyglass.  Visst du ikke vil bruke all pastadeigen, så kan du ha plastfolie rundt pastaen og den kan da enten fryses og senere tines i rom temperatur, eller den kan ligge i kjøleskap i maks 3 dager.

Denne retten koster ca. 60 kr.

 

Ønsker dere en super kveld!

 

 

Pastasalat: Riccioli alla Greca

(4 porsjoner)

Pasta Riccioli:

  • 150 gram fint mel
  • 50 gram fibra mel
  • ca 1 dl vann 
  • 1 ss olivenolje

Ha mel i en bolle og tilsett litt og litt vann og olivenolje. Deigen skal være glatt og god å jobbe med, blir den for våt må du tilsette mer  mel og blir den for tørr har du mer vann i deigen.

Rull tynne pølser, et tips er å ha litt vann på fingertuppene  da går det lettere å rulle.

Del pølsene du har rullet i ca 2 cm lange deler. og legg en grill pinne, eventuelt en strikkepinne på skrå over pastastrimmlen og rull over så den tvinner seg lett rundt pinnen.

Ta av pinnen og legg Riccioli på feks et kjøkkenhåndkle. 

       

        Tilbehør:

  • ca 200 gram fetaost
  • ca 150 gram cherry tomater
  • ca 1/4 rødløk
  • ca 100 gram oliven
  • salt etter smak
  • pepper etter smak
  • olivenolje
  • oregano etter smak

 

Sett på vann til å koke i en kasserolle.

Når vannet koker heller du Riccioli over i det kokende vannet og lar det koke i ca 5 minutter.

Del cherrytomater i fire deler, skjær i terninger fetaost, skjær  i skiver en rødløk og del oliven i ringer.   Smak til med salt, pepper, oregano og olivenolje. 

Når Riccioli er ferdig kokt heller du vannet ut og heller pastaen over i en serverings skål og bland  det sammen med løk, tomater etc.

Pynt gjerne med noen blader basilikum.

Da er maten klar til servering!

Håper det smaker!

 

 #pasta #feta #mat #blogg #hverdag #sommer #ferie #foto #sol #torsdag

17 kommentarer

Siste innlegg