Hei alle sammen!
Håper dere har hatt en fin dag 🙂
Dagens matrett tips er en pastasalat inspirert av Hellas og Italia; vi lager Riccioli alla Greca. Pastasalat er herlig sommermat og passer perfekt på varme sommerdager – som vi dessverre har hatt litt for lite av i år …. 🙂
Vi lager pastaen selv, men du kan helt fint bruke ferdig kjøpt pasta fra butikken som feks fusilli.
Riccioli betyr egentlig krøllete, og det er akkurat det denne pastaen er. Dette er min mann, Sandro sin spesialitet. Han har fått mye av sin matinspirasjon fra sin farmor på Sicilia som ofte pleide å lage Riccioli, og han lager de på samme måte som henne. Sandro har laget en egen vri på denne italienske retten; han bruker gresk fetaost.
Pastaen inneholder ikke egg så den kan du lagre når de er tørre ved å oppbevare på glass med lokk. Vi oppbevarer på rengjorte syltetøyglass. Visst du ikke vil bruke all pastadeigen, så kan du ha plastfolie rundt pastaen og den kan da enten fryses og senere tines i rom temperatur, eller den kan ligge i kjøleskap i maks 3 dager.
Denne retten koster ca. 60 kr.
Ønsker dere en super kveld!
Pastasalat: Riccioli alla Greca
(4 porsjoner)
Pasta Riccioli:
- 150 gram fint mel
- 50 gram fibra mel
- ca 1 dl vann
- 1 ss olivenolje
Ha mel i en bolle og tilsett litt og litt vann og olivenolje. Deigen skal være glatt og god å jobbe med, blir den for våt må du tilsette mer mel og blir den for tørr har du mer vann i deigen.
Rull tynne pølser, et tips er å ha litt vann på fingertuppene da går det lettere å rulle.
Del pølsene du har rullet i ca 2 cm lange deler. og legg en grill pinne, eventuelt en strikkepinne på skrå over pastastrimmlen og rull over så den tvinner seg lett rundt pinnen.
Ta av pinnen og legg Riccioli på feks et kjøkkenhåndkle.
Tilbehør:
- ca 200 gram fetaost
- ca 150 gram cherry tomater
- ca 1/4 rødløk
- ca 100 gram oliven
- salt etter smak
- pepper etter smak
- olivenolje
- oregano etter smak
Sett på vann til å koke i en kasserolle.
Når vannet koker heller du Riccioli over i det kokende vannet og lar det koke i ca 5 minutter.
Del cherrytomater i fire deler, skjær i terninger fetaost, skjær i skiver en rødløk og del oliven i ringer. Smak til med salt, pepper, oregano og olivenolje.
Når Riccioli er ferdig kokt heller du vannet ut og heller pastaen over i en serverings skål og bland det sammen med løk, tomater etc.
Pynt gjerne med noen blader basilikum.
Da er maten klar til servering!
Håper det smaker!
#pasta #feta #mat #blogg #hverdag #sommer #ferie #foto #sol #torsdag
Høres og ser godt ut 🙂 Jeg er glad i både italiensk og gresk mat jeg 🙂
frodith: Tusen takk 😀 Ja det er en kjempegod kombinasjon med smak fra Italia og Hellas 🙂
Jammen så det deilig ut ! Dette må jeg prøve å lage en dag 🙂
det såg utrolig godt ut:)
Ha en riktig fin kveld <3
Den hørtes kjempegod ut…jeg kjøper pastaen ja, men høres litt ekstra “stas”ut å lage selv…får bli en gang jeg får masse overskudd….:)))
Så genialt! Tusen takk for tips <3
Nam, ser godt ut! Dette skal jeg definitivt lage 🙂
annebe: Tusen takk <3 Ja det er ikke alltid vi lager pastaen selv, men har en tid og overskudd er det kjekt å lage det selv, og en kan også oppbevare tørket pasta på glass :)))
http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk 😀 Ja det anbefales!
Anette: Tusen takk:) Det smakte kjempegodt:) Ha en flott dag <3
Vilde: Takk takk:) Så kjekt du likte oppskriften <3
T.G.I.Frida: Takk takk:) Det anbefales, smaker kjempegodt 🙂
enda en lekker rett….eg er ikkje fan av oliven……men ellers så dette magisk ut <3
cuskima: Tusen takk <3 Da kan du droppe oliven visst du ikke liker det :)) God helg:)
ditto <3
Så kult, det skal jeg prøve, spørs om mine pastaer blir like fine 🙂
lykkebobla: Takk:) Veldig kjekt å lage selv :))