Dagens helgekos tips: En deilig sommerdessert med ostekrem toppet med friske bær

Hei!

Siden det er helg er det lov å kose seg litt ekstra, ikke sant?  Dette er en enkel og kjempegod dessert laget av knuste havrekjeks, vispet krem og kremost toppet med friske bær. Plukker du bærene selv er de ekstra proppfulle av vitaminer og antioksidanter! 

 

Ostekrem toppet med bær

(4 porsjoner)

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 150 gram phiadephiaost
  • 2 ts vaniljesukker
  • Litt over  1/2 pakke søte havrekjeks
  • bær, vi har brukt blåbær, bringebær og jordbær (frosne bær kan du også bruke om du ikke har ferske)

 

Pisk kremfløte og sukker stiv.

Bland inn phiadelphiaosten.

Tilsett vaniljesukker.

Det er mange måter å knuse kjeksene på; jeg pleier å ha de oppi en liten plastpose feks en brødpose og knuse de med en kjevle som jeg ruller over.

Bruker du frosne bær bør du tine de før du skal lage til desserten.

Jeg liker å servere desserten i glass: legg knuste kjeks i bunnen, så et lag med krem og ostblandingen og tilslutt bærene på toppene. Er bærene veldig sure kan du drysse litt melis  eller sukrin melis over.

Bør nytes med en gang!

Håper det smaker!

 

 

#dessert #krem #kremost #bær #helg #mat #blogg #sommer #sol #ferie #foto #hverdag 

12 kommentarer

Siste innlegg