Hjemmelaget lasagne

Hei!

Søndag er lasagne dagen her i huset, så i dag  deler vi  en oppskrift på lasagne med hjemmelagede lasagneplater. Det tar litt lenger tid  (totalt ca en time) men de du serverer blir nok imponert! Vi har også “lurt” inn litt grønnsaker som selleri og gulrot, men det kan sløyfes visst du ikke vi ha dette i lasagnaen din!  Denne retten koster ca 80 kr å lage selv, og inneholder ca 6 porsjoner. 

 Ha en fin søndag

 

 

Lasagne 

 ♥

(6 porsjoner)

Start med å lage lasagneplatene.

 

Lasagneplater

(ca 16 stk)

 2 egg

50 gram sammalt speltmel

250 gram fint speltmel

2 ss olivenolje

  Bland alle ingrediensene i en bolle til  du har en fin og glatt deig.

For de som ikke har pastamaskin til å lage lasagneplater kan du kjevle ut hele deigen  til ca 2-3 mm tykkelse og lage rektangler  i lasgagne plate størrelse som du skjærer til enten med kniv eller pizzahjul. Vi har skjært lasagneplatene i  str:  6 cmX 8 cm.  Det blir 16 plater totalt.

 

 

Tomatsaus med kjøttdeig

 Olivenolje

Sjalottløk

150 gram tomatpure

4,5 dl vann

1 gulrot

1-2 stenger selleri

500 gram kjøttdeig

tilsett salt, pepper og sukker etter smak

 Laurbærblad

Ta litt olivenolje på stekepannen og start med å  surre løk til den er myk. Del opp i tynne skiver gulrot og selleri (kan sløyfes) og legg det oppi stekepannen  som stekes lett så tilsetter du kjøttdeigen og stek den til gjennomstekt. tilsett salt, pepper og et laurbærblad.
Så blander du tomatpure og vann i kjøttdeigen og tilsetter litt sukker etter smak.

 Hvit saus / Besciamelle

6 dl  soyamelk / melk

3 ss fint speltmel /hvetemel

1/2 muskatnøtt

50 gram smør

1/2 dl olivenolje

Pepper 

Salt

Hvitost  til mellom etasjene på lasagnaen

 

Smelte smør i en kasserolle. 

Bland inn olivenolje når smøret er smeltet.

Ta bort kasserollen  fra platen og tilsett 3 ss spelt mel og visp dette sammen til en tykk krem.

Hell melk langsomt mens du rører.

Rasp en halv muskatnøtt og ha dette oppi den hvitesausen.

Tilsett pepper og salt etter smak. Sett kasserollen tilbake på kokeplaten og kok opp mens du rører.  

Når det begynner å koke kan du sette sausen tilsides.

Finn en stor ildfast form som er passe til lasagne og sett stekeovnen på 175 grader.

 Kok opp vann i en gryte stor nok til å legge lasagneplatene oppi. Bruker du ferdige lasagneplater er det ikke nødvendig å koke de først.

Legg 4 stk plater om gangen oppi det kokende vannet.

De skal kun koke ca 1 -2 minutter ( ta de opp med feks skaftet av en tresleiv) før du legger de oppi lasagne formen.

 Legg et tynt lag med  tomatsaus med kjøttdeig i bunnen av formen.

Legg så lagvis ca 4 lasagneplater oppå slik at bunnen er dekket, så tomatsaus og kjøttdeig og så hvitost og hvitsaus på toppen.

Legg dette lagvis i 4 etasjer.

Avslutt med hvitsaus og ost på toppen.

 Stekes i ca 20 minutter.

 

Før servering kan du gjerne drysse ferske basilikumblader på  toppen.

Håper det smaker!

 ♥

 

 

 #lasagne #mat #blogg #hverdag #foto #søndag #middag #spisogspar #helg #mamma #mammablogg #helse #livsstil #Norge #hjemmelaget

28 kommentarer

Siste innlegg