Hei!
Imorgen er det ny uke og her kommer et middags tips til uken: lavkarbo lasagne. Vi har erstattet lasagneplatene med aubergine. Ellers lager vi lasagne som vanlig. Dette blir et sunt og kjempegodt måltid og minner veldig mye om vanlig lasagne.
Ha en super uke!
♥
Lasagne plater (= aubergine)
(ca 6 porsjoner)
2 stk aubergine
salt
pepper
olivenolje
Skrell auberginene og skjær skiver på langs. De må ikke bli for tykke. Legg de i en bolle med litt vann etterhvert som du skjærer de i skiver for å unngå at de blir brune.
Hell ut vannet og la vannet renne litt av auberginene på et tørkepapir før du legger de utover et stekebrett med bakepapir. Smør de med olivenolje og hell litt salt og pepper over.
Sett de i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter.
Lag Lasagne som vanlig:
Tomatsaus med kjøttdeig eller bønner
Olivenolje
Sjalott løk
150 gram tomatpure
4,5 dl vann
1 gulrot
1-2 stenger selleri
500 gram kjøttdeig
Salt, pepper og sukrin etter smak
Laurbærblad
Ta litt olivenolje på stekepannen og start med å surre løk til den er myk. Del opp i tynne skiver gulrot og selleri og legg det oppi stekepannen som stekes lett så tilsetter du kjøttdeigen og stek den til gjennomstekt. tilsett salt, pepper og et laurbærblad.
Så blander du tomatpure og vann i kjøttdeigen og tilsetter litt sukrin etter smak.
Hvit saus / Besciamelle
2 dl fløte
2 ss phiadelphia smøreost
1/2 muskatnøtt
Pepper
Maldon salt
revet hvitost
Visp sammen phiadelphia smøreost og fløte i en kasserolle. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
Gi det et lite oppkok mens du rører.
Når det begynner å koke kan du sette sausen tilsides.
Finn en stor ildfast form som er passe til lasagne og sett stekeovnen på 200 grader.
Legg tomatsausen først i bunnen på formen, så aubergine, kjøttdeig, ost og hvitsaus på toppen. Du kan legge 3 lag og avslutter med den hvite sausen.
Sett i ovnen til steking i ca 10 minutter til osten er smeltet..
Server gjerne med en frisk tomatsalat til.
Håper det smaker!
♥
#Lasagne #mat #blogg #hverdag #helg #foto #lavkarbo #norge #middag #helse #livsstil #mamma #mammablogg #norge #spis #spar #spisogspar
Tusen takk for supert tips!
Så spennende oppskrift:) Fortsatt like flink du:) Ønsker deg en strålende kveld:)
birdbay: Tusen takk, snille deg :)) Ønsker deg en nydelig kveld! <3
FotoSeljordslia: Så kjekt at du likte tipset :)) <3
Å, dette så deilig ut 😀
En lignende har jeg laget før.. Var faktisk godt..Så bare å prøve! 🙂
Naam så deilig! 😀
Vilde: Tusen takk <3 Veldig godt :))
dvergpinschere i mitt hjerte: Ja dette er veldig godt 🙂
Henriette Celin: Tusen takk 🙂 Kjempegodt 🙂
Ser kjempedigg ut, må definitivt testes 🙂
Kjersti: Tusen takk , anbefales 🙂
Lasagne er jo bare så godt 🙂 dette kan man spise med bedre samvittighet. Kjempe ide 🙂
Det ser supergodt ut. Har ikke prøvd aubergin noen gang men det må jo prøves 🙂 Takk for supert tips <3
http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk <3 Kjempegodt og sunt ja :)) smaker veldig likt på vanlig lasagne 🙂
ladyaugust: Tusen takk :)) Anbefales, sunt og smaker kjempegodt! Minner mye om vanlig lasagne :)) klem <3
Ser fantastisk ut:) nyt kvelden og takk for tips:)
missmommy.blogg.no: Tusen takk <3