Hei dere flotte lesere!
Idag vil vi dele med dere en oppskrift på kneippbrød. Dette er det eneste brødet ungene vil spise og helst det som er steinovnsbakt en kjøper på butikken. Jeg bakte mye brød for noen år siden da jeg i flere år hadde hvete og laktose intoleranse. Igår kveld bakte jeg disse brødene, og lukten og smaken av nylaget brød er det beste som finnes 😀
Kneippbrød
(2 stk)
- 500 gram fint speltmel eller hvetemel
- 250 gram sammalt fint hvetemel
- 250 gram sammalt grovt speltmel eller hvetemel
- ca 6 -7 dl lunket vann
- en pose tørrgjær
- 3 ts grovt salt
- 1 ts rå sukker
- 4 ss matolje
Ha mel i en bolle, lag en grop i midten av melet til gjær, en liten grop til salt og en liten grop til sukker hell litt og litt lunkent vann over og olje.
Kna deigen i helst 8 minutter. Deigen må ikke bli for tørr! Kan heller være litt klissete.
La den heves under plast eller kjøkkenhåndkle i 45 minutter.
Elt deigen godt.
Lag to brød og legg de på bakepapir på en stekeplate. La de heves i ca 30 minutter under plast eller kjøkkenhåndkle.
Sett på stekeovnen på 225 grader.
Når brødene er ferdighevet setter du de midt i stekeovnen i ca 30 – 40 minutter. Når de begynner å få farge på toppen kan det være lurt å legge aluminiumsfolie over så de ikke blir svidd på toppen.
La de avkjøles på rist.
Ha en super fredag!
#kneippbrød #hjemmelaget #flette #fersk #helg #hverdag
Det så godt ut 🙂 Ha en kjempe flott dag!
Det så godt ut! 🙂
sofienyg: Takk:)
Silje Eriksen: Takk! En kjempeflott dag til deg også:)
Så deilig ut! Ha fin fredag.
fribry: Takk:) Fin fredag til deg også!
Å nam dette så fantastisk ut!
-Jeg har konkurranse på bloggen idag om du vil delta <3
Egeo: takk<3, spennende med konkuranse 😉
så utrolig stilig! D
maskertfrue: Takk:)