Hei!
Her kommer en oppskrift på kjempegode muffins med eple og julekrydder som gir en herlig smak av jul. De er kjempegod sammen med vaniljeis, krem eller vaniljesaus.
Ha en fin kveld!
Muffins med eple og en smak av jul
(12 muffins)
100 gram mykt smør
1,5 dl brunt rå sukker eller økologisk hvitt sukker
2 egg
2,5 dl økologisk speltmel eller hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1/4 ts malt nellik
1/4 ts malt ingefær
2 ss gresk yoghurt
0,5 dl melk eller soyamelk
3 store røde epler
saft av en halv sitron
vann til koking av eple-skivene
Sukker og kanel til topping før steking
Toppes med melis eller melis-sukrin når de er avkjølte
Sett stekeovnen på 200 grader
Start med å vaske eplene og fjerne kjernehuset, del eplene først i 2 så i 4. Skjær hver del i like tynne skiver, det røde skallet skal være opp.
Legg epleskivene i en kasserolle med vann som dekker eplene og saft av en halv sitron.
La de småkoke til epleskivene er myke, men pass på at de ikke blir for myke da de vil bli til syltetøy.
Kjør egg og sukker i mikseren til det blir fluffy. Tilsett mykt smør.
Rør sammen mel, vaniljesukker, nellik, ingefær, kanel og bakepulver i en annen bolle, lurt å sikte melet minst en gang da muffinsene blir enda mer luftigere.
Bland mel-blandingen inn i røren sammen med melk og yoghurt.
Bruk en iskremskje med røre i hver muffins form og fyll formene ca 3/4 fulle.
Lag epleroser ved å rulle epleskivene med det røde skallet opp (det er midten av rosen) og legg epleskiver (det er rosebladene) rundt slik at du danner en rose. Så putter du eple-rosen litt ned i muffinsrøren og strør litt sukker og kanel over.
Sett midt i stekeovnen og stek i ca 12- 15 minutter.
Sjekk med en kake-stikke om de er ferdige.
Dryss litt melis over når de er litt avkjølte.
Nytes med krem, vaniljeis, vaniljesaus eller som de er.
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #hverdag #helg #jul #søndag #mandag #uke #advent #muffins #julemuffins #barn #familie #kake #matglede #hjemmelaget #blogglisten #julemat
Nammm..de så veldig gode ut!
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen hjertelig takk <3
De så SKIKKELIG gode ut 🙂
frodith: Tusen takk <3 Ja de var kjempegode, og forsvant på et blunk, anbefales visst du liker litt kryddersmak 😀
Skikkelig lekkert, du er jammen meg flink, er imponert over deg.
morsmiddag: Takker og bukker 😀 Kjekt at du synes det :))
Så flotte de var 😀
Tusen takk <3 Ble kjempegode ??
De ble veldig fine, og med forskjellig krydder og gresk youghurt fikk jeg lyst på. Men baker du med speltmel eller hvetemel?. Jeg foretrekker absolutt spelt fremfor hvetemel, eller dvs. magen min foretrekker det, men bakverk blir liksom ikke så godt uten det hvetemelet…
ååhfysøren det så himmelsk ut <3
Nam, disse må prøves!!
Julie Storlien: Tusen takk <3 De ble virkelig gode :))
Vilde: Tusen hjertelig takk <3 Skal absolutt lages igjen, veldig gode :))
maiken: Jeg har brukt mye speltmel i mange år, men siste tiden har jeg brukt økologisk hvetemel, og det har gått greit for magen min, og så er det billigere enn speltmel. Bakverk blir fortere tørt med speltmel synes jeg, når en baker med spelt er det best ferskt, eller en kan raspe gulrot eller eple å ha i deigen for å unngå at det blir fort tørt 😉
takk for tips, det er det som er problemet altså…