Hei!
Da jeg var i Hellas ble jeg servert et kjempegodt hvitløksbrød. Jeg trodde det var en pizza først da det ligner ganske mye på det, men toppingen er hvitløk og ost. Jeg har etter jeg kom hjem igjen laget dette brødet hele 2 ganger på en uke, og det sier vel sitt!
Ha en god lørdag videre!
Hvitløksbrød
3 dl fint økologisk hvetemel
1/4 pose tørrgjær
1 dl lunkent vann
1 ts økologisk sukker
1 ts maldon salt/ himalaya salt
1 ss kokosolje
Hvitløks topping
1 fedd hvitløk
ca 100 gram hvitost
1 ss olivenolje
oregano
Bland sammen ingrediensene i en bakebolle og elt deigen (helst med eltemaskin) i minst 5 minutter for å få den luftig.
Når deigen slipper bollen er den klar til å heving.
Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle eller plast og sett til heving i ca 40 minutter på et lunt sted.
Legg deigen på bakepapir og kjevle ut ca 0,5 cm tykk sirkel.
Bruk en hvitløkspresse og press hvitløksfeddet.
Rasp hvitosten og ha ost, hvitløk og olivenolje i en skål og bland sammen.
Fordel toppingen over deigen.
Sett hvitløksbrødet i stekeovnen på nederste rille på forvarmet ovn på 225 grader (over og under varme) i ca 15 minutter.
Server hvitløksbrødet varmt.
Håper det smaker!
Klem
-Katrine-
#spisogspar #blogg #mat #hvitløksbrød #matglede #helse #hjemmelaget #mamma #helg #hverdag #spise #tips
Høres nydelig ut…og egentlig så enkelt.. Flott tips!
dvergpinschere i mitt hjerte: Ja enkelt å lage og smaker kjempegodt <3 Tusen takk :))
Hvitløksbrød er godt. Selv elsker jeg min brors hjemmelagede olivenbrød, DET er godt det. 🙂 Farlig godt 😀
frodith: Ja dette ble kjempegodt :)) Hjemmelaget olivenbrød høres veldig godt ut :))
Nam! Så godt det så ut! 🙂
<3
tepausen.blogg.no: <3<3
elisebr: Tusen takk <3