Hei!
Dette er en marengskake helt fri for raffinert sukker, men siden sukker er en viktig ingrediens i marengs blir ikke bunnen helt lik på vanlig marengs, men er absolutt et godt alternativ for de som ønsker den sukkerfrie varianten. Den smaker helt nydelig toppet med hjemmelaget banan-is, friske bær, salte peanutter og gjerne litt revet mørk sjokolade. Men den er også kjempegod med vispet krem istedet for banan-isen. Kanskje dette kan være en kake til 17.mai…?
Her er det nydelig sol og litt varmere i dag enn igår, dette er kanskje den første “vårdagen” i Bergen? Herlig!
Ønsker deg en super dag!
Sukkerfri marengs
(en liten bunn)
2 eggehviter
60 gram sukringold
1 knivspiss med maldon salt
Start med å skille eggehvite og eggeplomme. Lurt å ha to glass eller skåler når du skiller eggeplommen fra eggehviten. Det er viktig at det ikke kommer noe gult fra eggeplommen sammen med eggehviten. Og det er viktig at vispen og bollen er helt ren og fri for fett, ellers blir ikke marengsen stiv og fin.
Visp eggehvitene og tilsett litt og litt sukringold mens du visper. Tilsett tilslutt saltet, og stivpisk ca 5 minutter til til den blir lett og luftig. Et triks er å helle på bollen, nesten opp ned, og visst kremen fortsatt sitter fast da er den ferdig.
Hell over i en kakform ikledd bakepapir (nødvendig med bakepapir) og stek på nederste rille i ca 30 minutter på 120 grader. Skru ovnen av og åpne døren så varmen går ut litt, lukk så døren og la kaken stå ca 40 minutter i ovnen til den er helt stiv og sprø.
Når kaken er avkjølt kan du ha krem, eller som jeg hadde idag banan-is på toppen. Oppskrift på banan -is finner du under bildet her.
Banan-is
6 bananer (fryst i minst 3-4 timer)
6ss vann eller kokosmelk
smak til med flytende akasie honning (visst nødvendig)
Topp kaken med feks jordbær, blåbær, salte peanutter og gjerne litt revet sjokolade.
Mmmmmmmm dette smaker nydelig!
#marengs #sukkerfri #kake #mat #blogg #spisogspar #mamma #helse #livsstil #kosthold #sunt #godt #vår #sol #Norge #blogg #helg #hverdag #side2 #blogglisten #marengs #bananis #17mai #april #matglede
Den så fantastisk god ut du 🙂 Spesielt med alle bærene 🙂 Ha en super dag <3
frodith: Tuuusen takk :)) Den er ikke så verst 😀 klem <3
Så nydelig og god den så ut! 🙂
elisebr: Tusen takk <3
Åh, som du frister meg. Den så utrolig god ut 🙂 Ønsker deg en god helg!
LiseBrevik: Hihi, så kjekt å høre 😀 Tusen takk <3 God helg til deg 🙂
Åh, ser nydelig ut! Jeg må teste ut denne varianten 🙂
Victoria Larsen: Tusen takk <3
Vakker kake..og sikkert veeeeldig god <3<3
annebe: Takker og bukker :)) Ble god den ja 😀
Jeg ELSKER marengs. Ååh naam <3 Så godt er det 😀
Becca Alexandra: Ja det er kjempegodt <3