Hei!
Dagens rett er fylte middagspannekaker, og denne gangen er det en lavkarbo versjon! Dette ble et mettende og godt måltid. Disse pannekakene er også glutenfri!
Fylte middagspannekaker
(ca 6-7 stk)
3 dl mandelmel (jeg maler det selv, det er mye billigere)
1 ss sesammel
4 egg
1 liten ts psyllium
1 ts salt
ca 4 dl fløte, eventuelt litt vann, men røren må ikke bli for tynn, heller litt tykk røre er lettere å steke.
Visp sammen ingrediensene og stek pannekakene i teflon stekepanne på svak varme godt på hver side. Legg et kjøkkenhåndkle over pannekakene mens du steker kjøttdeigen.
Fyll til middagspannekakene
1 stk sjalottløk (kan sløyfes)
1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
400 gram kjøttdeig
ca 4 ss tomatpure
litt salt (etter smak)
pepper
grillkrydder
sukrin, eller annen søtning
ca 2,5 dl vann
revet hvitost/ mozzarella til å toppe pannekakene
Sett stekeovnen på 200 grader.
Stek løk i skiver litt smør eller olivenolje i en stekepanne til den er gjennomsiktig.
Tilsett kjøttdeigen og stek den med litt salt, pepper og grillkrydder. Når den er ferdig stekt blander du tomatpureen inn sammen med litt vann, litt salt og sukrin, og presset hvitløk, smak på sausen og tilsett eventuelt mer søtt eller salt etter behov.
Pass på at tomatsausen ikke blir for mye væske/ for mye tomatsaus til å fylle i pannekakene da det fort blir mye søl (!) .
Fyll pannekakene (en stripe på midten) med kjøttdeigen i tomatsaus og rull/brett pannekakene og legg de tett i en ildfast form.
Visst du har rester med kjøttdeig og saus kan du helle det over de ferdige pannekakene og strø revet mozzarella ost over.
Sett de midt i stekeovnen i ca 10 minutt.
Salat er supert tilbehør til denne retten.
Håper det smaker!
Klem
-Katrine-
#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #lavkarbo #middag #matfrabunnen #pannekaker #fyltepannekaker #middagspannekaker #sommer #august #tirsdag #uke #bilde #mat
Det har jeg aldri smakt. Vi har av og til bacon til, men aldri prøvd kjøttdeig etc.. Nam 🙂
Flott tips!
Dette så jo veldig godt ut 🙂
Tusen takk 🙂 Det smakte veldig godt, minner mye om vanlige pannekaker; )
Tusen takk 🙂
Dette er veldig godt :))
Ja, hvorfor ikke prøve noe annet enn vanlige pannekaker. Det så godt ut!
Takk, denne må jeg prøve. Med laktosefri fløte kan man jo lage de både laktose-og glutenfri.
Laget søtpoteter etter oppskrift fra deg i går, godt det også
maiken: Ja det er sant ;D Da passer pannekakene for de fleste :)) Hyggelig å høre at søtpotet- oppskriften falt i smak <3
Marianne: Tusen takk <3 Ja kjekt å prøve litt nytt også 🙂
Hmm ser så godt ut
Dette så veldig godt ut! Aldri smakt denne varianten men det må jeg nok prøve!
Victoria Grøtting: Tusen takk :)) Ja dette er veldig godt er glutenfri og kan lett lages laktosefri med feks soy eller mandel melk :)) Men ville da prøvd meg litt frem i forhold til væsken så røren ikke blir for tynn…:)
tepausen.blogg.no: Tusen hjertelig takk <3
Hva kan jeg erstatte mandelmel med om jeg ikke tåler dette??
Mulig du kan bruke en blanding av kokosmasse og kokosmel som erstating til mandelmel, må prøve deg litt frem i forhold til mengde, og ellers følge oppskrift. Lykke til! 🙂
Dette så bra godt ut. Jeg har nettopp oppdaget bloggen din, men må si den er en av de bedre . Skal prøve meg på flere av rettene dine.
Så kjekt å høre <3 Tusen takk 😀
Ser supergodt ut! Noen som har peiling på kaloriinnholdet på disse middagene? Har en lege som er opptatt av at jeg ikke får i meg for mye. Er selvsagt enig, men kan ingenting om slik utregning…
Ser godt ut. Kan jeg bruke fettredusert mandelmel? Har kjøpt litt feil. Vi ønsker å gå litt ned i vekt og er ny med dette kostholdet. Hvor mange kan vi spise? 1, 2? 😊
Hvordan klarer du å snu pannekanene uten at de går i stykker?
😄 Nå skjønner jeg det! Jeg tok av gammel vane smør i steikepanna! Det var en tabbe…😊
Mulig du har litt for tynn røre, kan tilsette mer fiberhusk/psyllium så holder de bedre og lettere å snu. 🙂