Fylte middagspannekaker (lavkarbo)

Hei!

Dagens rett er fylte middagspannekaker, og denne gangen er det en lavkarbo versjon! Dette ble et mettende og godt måltid. Disse pannekakene er også glutenfri!

 

Fylte middagspannekaker

(ca 6-7 stk)

3 dl mandelmel (jeg maler det selv, det er mye billigere)

1 ss sesammel

4 egg

1 liten ts psyllium

1 ts salt

ca 4 dl fløte, eventuelt litt vann, men røren må ikke bli for tynn, heller litt tykk røre er  lettere å steke.

Visp sammen ingrediensene og stek pannekakene  i teflon stekepanne på svak varme godt på hver side.  Legg et kjøkkenhåndkle over pannekakene mens du steker kjøttdeigen.

Fyll til middagspannekakene

1 stk sjalottløk (kan sløyfes)

1 fedd hvitløk (kan sløyfes)

400 gram kjøttdeig

ca 4 ss tomatpure

litt salt (etter smak)

pepper

grillkrydder

sukrin, eller annen søtning

ca 2,5 dl vann

revet hvitost/ mozzarella til å toppe pannekakene

Sett stekeovnen på 200 grader.

Stek løk i skiver  litt smør eller olivenolje i en stekepanne til den er gjennomsiktig.

Tilsett kjøttdeigen og stek den med litt salt, pepper og grillkrydder. Når den er ferdig stekt blander du tomatpureen inn sammen med litt vann, litt salt og sukrin, og presset hvitløk, smak på sausen og tilsett eventuelt mer søtt eller salt etter behov.

Pass på at tomatsausen ikke blir for mye væske/ for mye  tomatsaus til å fylle i pannekakene da det fort blir mye søl (!) .

Fyll pannekakene (en stripe på midten) med kjøttdeigen i tomatsaus og rull/brett pannekakene og legg de tett i en ildfast form.

Visst du har rester  med kjøttdeig og saus kan du helle det over de ferdige pannekakene og strø revet mozzarella ost over.

Sett de midt i  stekeovnen i ca 10 minutt.

Salat er supert tilbehør til denne retten.

Håper det smaker!

Klem 

-Katrine-

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #lavkarbo #middag #matfrabunnen #pannekaker #fyltepannekaker #middagspannekaker #sommer #august #tirsdag #uke #bilde #mat

23 kommentarer

Siste innlegg