Hei!
Denne gule kaken (suksess kake) er bare sååå god og bytter en sukker med annen søtning som feks sukrin så blir det en litt sunnere versjon som kan den nytes med bedre samvittighet også på mørke høst dager. Denne kaken skal vi kose oss med i helgen!
Gul kake/suksess terte
4 eggehviter
100 gram sukrin melis
150 gram mandel mel (malte mandler)
1 ts bakepulver
Gul krem
6 eggeplommer
100 gram sukrin melis
2 dl fløte
2 ts vanilje pulver
170 gram smør
Sett stekeovnen på 175 grader.
Ha 4 eggehviter (ta vare på eggeplommene som skal brukes i den gule kremen)i en ren bolle og visp til den er blitt fluffy og hvit.
Bland inn forsiktig det tørre (sukrin, mandelmel og bakepulver).
Hell røren i en kakeform ca 20 dm og sett midt i ovnen i ca 20 minutt. Kjekk med en kakestikke om kaken er ferdigstekt.
Så lager du den gule kremen: Start med å ha 6 eggeplommer i en tykkbunnet kasserolle sammen med fløte, vanilje og sukrin.
La dette få et lite oppkok til det begynner å tykne mens du rører hele tiden. Sett det så et kjølig sted for å avkjøles.
Nå kan du vispe smøret til det blir hvitt.
Pisk så inn den gulekremen (som nå er helt avkjølt) i smøret.
TIPS:Er den veldig flytende så kan du sette kremen noen timer i kjøleskapet så vil den tykne.
Legg den gule kremen utover kaken.
Pynt gjerne med litt raspet sjokolade.
Håper det smaker!
GOD HELG!
Klem
– Katrine –
#spisogspar #blogg #matglede #oppskrift #tips #helg #lavkarbo #lavkarbokake #suksesskake #gulkake #mattips #lørdag
Herlig! Dette er en kjempe god kake!
Så god ut😄
Åååh, jeg er så svak for suksessterte! Den ser så god ut 😀
Mia: Tuuusen takk :)) Ja den ble veldig god :))
julietalivstil: Tusen takk :)) Ble kjempegod :))
Nrowegianfoodie: Ja dette er en favoritt :))
Den har jeg hatt lyst til å lage i mange år, men har vært redd for at den var vanskelig å gjøre sukkerfri. Åssen syns du denne er på smaken i forhold til den originale typen med sukker? 🙂
Den er kjempegod, men jeg skal holde meg LAAANGT unna sånne nå er periode 😀
Iselin Renée: Sukrin har en litt metallisk/kjølig ettersmak, mange bruker tagetesse istedet for sukrin, men tagetesse gir litt blodsukker stigning. Det går også an å halvere sukkermengen og bruke 50 % sukker og 50 % sukrin det blir veldig godt :))
frodith: 😀
NAM!! Jeg elsker kaker og krem, så denne kaken så veldig god ut 😀
Becca Alexandra: Ja jeg også <3
Så deilig kake! : – D
RebeccaHasselgard: Tusen takk <3 Ja den var kjempegod :))
Det var en annen versjon av suksesskake. Henger den greit sammen med bare mandelmel?
Den gule kremen har jeg laget slik du har, men jeg har alltid oppi smøret i gryten rett etter koking-uten å smelte det, og fortsatt å røre til alt har smeltet nedi.
Men bare resultatet er bra så….
maiken: Henger helt greit sammen ja 🙂