Sjokoladetrøfler (lavkarbo)

God tirsdag!

Sjokoladetrøfler er superenkelt å lage, men en må ha en liten porsjon tålmodighet da det blir noe venting før de er klare. Dagens sjokoladetrøfler er med sukkerfri sjokolade, sukrin melis og pistasjnøtter – dette smakte helt utrolig godt.

Sjokoladetrøfler

(ca 14 stk)

1,5 dl fløte

200 gram sukkerfri sjokolade lys /mørk (valgfritt)

2 ss  mykt smør

 

Topping:

sukrin melis 

ca 20 gram malte pistasjnøtter

du kan også bruke kokos- strø

 

Start med å varme (OBS skal ikke kokes, bare varmes)  i en tykkbunnet kjele fløte og sjokolade skjært i små biter mens du rører hele tiden. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du smøret. Sjokoladeblandingen skal være blank og litt seig som sjokolade glasur. 

Sett det nå kaldt i ca 2 timer til det tykner litt. Det må tykne nok til at det går an å  rulle kuler av den. 

Rull kuler og sett de kaldt igjen mens du forebereder toppingen.

Pistasjnøttene må en fjerne skallet og og fjerne det brune utenpå nøtten før en har nøttene i en blender og setter den på full styrke for å få et grønlig “pulver”.

Rull så  ca halvparten av sjokoladekulene i sukrin melis og resten i pistasj.

Nyt med en gang eller sett kaldt til de skal nytes.

Håper det smaker!

 

Klem

– Katrine –

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #matfrabunnenav #sjokoladetrøfler #lavkarbo #lavkarbosnop #lavkarbosjokolade #hverdag #helg #mat #helse 

 

 

14 kommentarer

Siste innlegg