Prinsesse-bollekake (lavkarbo)

Hei!

Det er helg og da er det kjekt å kose seg med noe godt og i den forbindelse ble det en  prinsesse-bollekake for min del 🙂 Kaken er ikke så stor, fikk plass til bollene i den minste kakeformen min på 16 cm, men kaken ble helt fantastisk god og skal så absolutt lages igjen- den er fylt med vaniljekrem og toppet med pistasj nøtter og fiber sirup gold, mmmmmmmm……!

 

Prinsesse-bollekake lavkarbo)

 

Bolledeig

(8 stk)

1 egg

2 ss sukrin melis

3 ss sukrin gold

2 ss kremfløte

3 ss seterømme

50 gram smør (smeltet)

ca 90 gram lyst mandelmel, fettredusert (beregn litt ekstra)

1 toppet ts bakepulver

3 ss psyllium /fiberhusk

4  ts kardemomme

1 liten klype salt

 

2 stk bakepapir

litt nøytral matolje eller smør

kjevle 

liten kakeform ca 16 cm,  eller stekes på bakepapir

 

Vaniljekrem

1 eggeplomme

1 egg

1,5 dl kremfløte

1-2 ts vaniljepulver

2- 3 sukrin melis

 

Topping:

en håndfull pistasj nøtter

fiber sirup gold

sukrin melis 

skivete mandler

kanel dryss

 

Start med å lage vaniljekremen:

visp sammen alle ingrediensene og gi det et oppkok mens du visper hele tiden.

Når det begynner å tykne setter du det tilsides så det kan avkjøles litt mens du lager bolledeigen. 

 

Bolledeigen

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og sukrin til eggedosis.

Tilsett rømme, fløte og smeltet smør inn i eggedosisen, og tilslutt bakepulver, kardemomme, salt og litt og litt mandelmel og psyllium/ fiberhusk. La deigen hvile i ca 10 minutt, da vil den bli fastere.

Tilsett mer mandelmel viss bolledeigen er veldig våt og klissete. 

Finn frem to stk bakepapir og smør litt olje eller smør utover arkene. Legg deigen oppå det ene bakepapiret og legg det andre papiret oppå. 

Kjevle ut deigen  til en ca 0,5 cm tykt rektangel, den må ikke bli for tynn da det blir vanskelig å rulle deigen sammen til prinsesse-boller.

Smør den avkjølte vaniljekremen over den utkjevlete deigen, visst du vil kan du drysse kanel over.

Når du skal rulle deigen til en pølse er det lurt å ta tak i bakepapiret som den ligger på og rulle deigen sammen til en pølse ved hjelp av papiret så går dette mye lettere.

Skjær så “pølsen” i 8 like store deler. som du legger i en smurt liten kakeform eller rett på bakepapir.

Trykk bollene litt sammen i hverandre så de henger godt sammen. Har du rester av vaniljekrem legger du det i “dotter” over kaken og setter den så midt i stekeovnen i ca 20 – 30 minutt, lurt å følge med på bolle-kaken da steketiden kan variere fra ovn til ovn. 

Tid for topping

Når kaken er ferdig stekt kan den avkjøles litt for du har melis over (lages med sukrin melis og litt vann og eventuelt litt sitron saft), finhakkete pistasj nøtter (jeg tar av skallet og kjører de i en blender) skivete mandler og heller tilslutt over fiber sirup gold.

 Server og nyt mens kaken er fersk!

 

Håper det smaker!

 

Klem 

– Katrine –

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #bollekake #prinsessebollekake #lavkarbo #lavkarboboller #lavkarboprinsessebollekake #helg #lørdag #kos #hverdag #mattips #lavkarbotips #lavkarbohelg #lavkarbokos 

 

 

14 kommentarer

Siste innlegg