Tips til hvordan lage en sunnere sandwich is (lavkarbo)

Reklame | Funksjonellmat.no

Hei!

Det er helg og nydelig vær her på vestlandet, og hva er vel ikke bedre enn å kose seg med is? En is jeg eeeeelsker er sandwich is,  og idag deler jeg en lavkarbo oppskrift på denne kjempegode isen.   Nå har jeg tatt på meg treningstøy og er klar for en løpetur i solen 🙂

Sandwich sjokolade kjeks

(ca 14 kjeks)

1 egg

100 gram sukrin gold

1 ss fibersirup gold

100 gram smør

200 gram mandelmel (malt selv, ikke fettredusert)

ca 1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens

1 liten klype salt

2 1/2 ss bakekakao

2 ts Fiber husk

 

Fyll:

Lavkarbo vaniljeis (sukkerfri) , vil du lage selv finner du oppskrift  HER

 

Visp egg og sukrin til luftig eggedosis. 

Smelt smøret.

Bland inn i eggedosisen alt det tørre og smøret og fibersiorupen tilslutt. La deigen få hvile i ca 10 minutt, da vil den bli tykkere og lettere å jobbe med.

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Smør to bakepapir med  litt nøytral matolje og legg deigen oppå det ene bakepapiret og legg det andre papiret oppå. 

Bruk en kjevle og kjevle ut deigen ca 0,5 cm tykk. Skjær så med en kniv eller pizzaskjærer like store rektangler og prikk de med en spisepinne. 

Sett de midt i stekeovnen i ca 15 minutt (følg med, da steketiden kan variere fra ovn til ovn og størrelsen på kjeksene)

Kjeksene vil være myke når de blir tatt ut av ovnen, men la de hvile noen minutter på bakepapiret  så blir de raskt  fastere. 

Når de er avkjølte er de klare  for å fylles med lavkarbo vaniljeis.  Skjær isen i passende

stykker og legg de mellom kjeksene. Legg de gjerne i fryseren en liten time så isen fester seg bedre til kjeksene.

 

Håper det smaker!

 

Ha en herlig søndag!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #oppskrift #tips #is #lavkarbois #sandwich #hverdag #helg #matfrabunnenav #søndag #lavkarbo #keto #ketose #lavkarbooppskrift #sol

8 kommentarer

Siste innlegg