Hei og god søndag!
Denne pavlovaen ble så god at den fikk ikke stå lenge i fred for å si det sånn, hihi.
Pavlova
(ca 20 cm sirkel)
2 eggehviter (Ta vare på eggeplommene – de trenger du til vaniljekremen)
35 gram sukrinmelis
1/4 ts johannesbrød kjernemel
1 ts bringebæreddik eller hvitvinseddik
1 ss fibersirup clear
Topping:
Vispet krem
2 dl kremfløte
noen dråper vaniljeessens
1 ss sukrin melis
Vaniljekrem:
2 eggeplommer
ca 1-2 ss sukrin melis
1 ss fibersirup clear
vaniljeessens/ vaniljepulver eller frø fra en vaniljestang – etter smak
1 1/2 – 2 dl kremfløte
Pynt:
blåbær
bringebær
sitronmelisse blader
gjerne revet sukkerfri sjokolade
Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)
Start med å skille eggeplommene fra eggehviten.
Det er viktig at bakebollen er helt ren, tørr og fri for fett, og at ingen eggeplomme kommer med eggehviten.
Ha eggehvitene i bollen sammen med sukrinmelis og visp til en luftig og blank marengs.
Ha 1 teskje med bringebæreddik/ hvitvinseddik oppi marengsen, og bland det forsiktig inn.
Bland inn en spiseskje med fibersirup clear.
Ta 1/4 teskje med JBK (Johannes brød kjernemel) og sil det (feks med en tesil) over marengsen og bland det forsiktig inn.
Marengsen skal være tykk, luftig og glatt og kan stå av seg selv.
Ha marengsen over på et bakepapir og spre det utover til en sirkel ca 1 cm tykk, den ytterste kanten kan godt være litt høyere, slik at kremen du skal toppe bunnen med holder seg på plass .
Skru ovns temperaturen ned til 115 grader.
Stek kaken nest nederst i stekeovnen i ca 1 time (dette varierer fra ovn til ovn) – Følg med!
Legg gjerne et bakepapir over visst den begynner å bli brun på toppen. Når den er stivnet og fått en lett gyllen farge er den ferdig.
Avkjøl på rist da vil den stivne helt og bli crispy utenpå.
Pisk kremfløten og smak til med søtning.
Vaniljekrem:
Kok opp eggeplommer, fibersirup, sukrin melis, vanilje og fløte i en tykkbunnet kasserolle mens du visper. Når den har fått et oppkok setters det tilside og lar det avkjøles på et kjølig sted da vil den bli tykkere. Når den er kald kan du piske den opp igjen.
Rett før servering topper du med vaniljekrem, stivpisket krem og friske bær, sitronmelisse og /eller revet sjokolade over pavlovaen.
Avslutt gjerne med et dryss av sukrin melis.
Håper det smaker!
Ha en god søndag!
#spisogspar #blogg #blog #matglede #helse #tips #oppskrift #mat #17mai #matfrabunnen #sukkerfri #lavkarbo #diett #sunt #kos #helg #hverdag #bilde #pavlova #minipavlova #diabetes #søndag #helg #lavkarbo #lavkarbopavlova #helse #ketose
Kan tenke meg den gikk fort med ja..ser helt nydelig ut <3<3
annebe: Tusen takk <3 Smakte helt nyyyydelig 😀
Genialt! Stjeler nok oppskriften din på 17.mai 🙂
leivinge: Håper det smaker hos deg også 😀
Nammm..ser og høres så godt ut! ha en god kveld!
Toini: Tusen takk 😀 God kveld til deg :))
En skikkelig fin 17. Mai pyntet kake det også 🙂
Tusen takk:D
Så lekker den var! 🙂
Laget denne pavlovaen, men den «hevet» seg ikke. Den var like flat hele tida. Jeg var så forsiktig når jeg blanda inn de forskjellige tinga etter at marengsen var luftig og stiv. Jeg hadde bare fibersirup gold, men regna med at det ikke har noe å si annet enn på fargen?Hevet din seg mye? Vi har ikke spist den ennå, så det kan jo hende den er god på smak selv om den er flat😊🤔
Nei, marengsen “hever” seg ikke, den blir bare “fast/hard” og litt gyllen på farge. Blir en litt annen konsistens på marengsen når en ikke bruker sukker og maizenna, men med krem og eller vaniljekrem på toppen blir det et godt alternativ synes jeg. 🙂