Pannekakedagen idag! (lavkarbo pannekaker)

Hei!

Det er selveste pannekakedagen idag!

Visste du at pannekakedagen er også kalt fra gammelt av “fete tirsdag-  dagen før fasten”, og feires alltid tirsdagen etter fastelaven. Da måtte man bruke opp alle ferske råvarer som ikke ville holde seg gjennom 40 dagers faste frem til påske. Varer som melk, smør og egg  ble da brukt til å  lage pannekaker!

Idag ble det lavkarbo pannekake-tårn med krem og skogsbær – det smakte nyyyydelig! 🙂

Mini- pannekaker 

(ca 5 stk)

 

50 gram mandelmel (malte mandler, ikke fett reduserte)

30 gram kokosmel 

2 egg

2 dl fløte

litt salt (en knivspiss)

ca 1 -2 ts sukrin gold eller annen søtning

1 ts psyllium

1 ts bakepulver

ca 1 /2 ts vaniljepulver

 

Fyll:

ca 2 dl kremfløte

vaniljepulver etter smak

ca  150 gram frosne skogsbær blanding (kjøpt hos Rema 1000)

ca 1-2 ts sukrin :1  eller annen søtning etter smak

Topping: Fibersirup gold (kan sløyfes)

 

Visp ingrediensene sammen og la svelle i  10 minutt.

Stekes i litt smør på stekepanne eller uten smør på takke.

Når oppsiden av pannekaken er tørr kan du snu den slik at den stekes på andre siden.

Legg pannekakene på rist til avkjøling.

Gi et lite oppkok til den frosne skogsbær blandingen og tilsett sukrin eller annen søtning etter smak. Avkjøl.

Lag pannekake tårn med krem og bær. Legg en pannekake på et serveringsfat og dander krem og avkjølt skogsbær imellom hver pannekake, også på toppen.  Hell litt fibersirup gold over og server og nyyyyyyt!

Håper det smaker!

 

Ha en fin dag videre!

💕

 

Sponsor: Funksjonellmat.no

 

 

#spisogsoar #blogg #matglede #tips #helse #pannekaker #pannekakedag #lavkarbo #lavkarbopannekake #oppskrift #hverdag #matfrabunnen #tirsdag #februar

 

 

 

12 kommentarer

Siste innlegg