Lavkarbo middagstips: fiskekaker med brun saus

Hei!

Her kommer et enkelt middagstips til en hektisk hverdag: fiskekaker, brun saus, raspet gulrøtter og kokt sellerirot som tilsammen ble en kjempegod middag 🙂 

Jeg fikk ikke laget fiskekakene fra bunnen av da jeg ikke hadde tilgang på fersk fisk, men ferdig-kjøpte fiskekaker duger også, her kan det variere noe hvor mye fisk de inneholder og karbohydrat innholdet. Jeg hadde her fiskekaker fra Rema 1000 som innehoilder ca 2-3 gram karbohydreater pr 100 gram.

 

Oppskrift på brun saus:

(ca 5 dl saus = ca 4 porsjoner)

 

2 ss smeltet og brunet smør

1-2 ss soya saus (etter smak)

1 okse eller grønnsaksbuljong terning

4 dl vann

1 dl fløte

ca 2 ts Johannsebrød kjernemel dryss med en liten sil (feks te-sil) 

smak til med eventuelt salt og pepper

eventuelt litt brun konditorfarge/ næringsmiddelfarge for å gi en fin brunfarge til sausen

 

Smelt smøret i en kasserolle og brun det lett. 

Tilsett vann og buljongterningen og  dryss over Johannesbrød kjernemelet mens du visper for å unngå klumper.

Gi det et lite oppkok.  Smak til med soyasaus (dette vil hjelpe med å få en brunere farge) og eventuelt salt og pepper. 

Synes du sausen er for tynn drysser du bare mer Johannesbrød kjernemel over til ønsket konsistens.  

Ta eventuelt litt brun konditorfarge (feks fra Cacas) for å få en brunere farge på sausen. 

Jeg lvarmer fiskekakene direkte oppi sausen (når sausen er ferdig) så de ga fra seg litt smak på sausen også. Eventuelt smak til med litt salt og pepper ved behov.

 

Annet tilbehør jeg hadde til denne retten er kokt sellerirot i terninger med litt salt og revet gulrot søtet med noen dråper natreen og litt sitronsaft over – dette smaker friskt og godt.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en flott dag videre!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #lavkarbo #middag #lavkarbomiddag #fiskekaker #brunsaus #lavkarbosaus #hverdag #kosthold #torsdag

 

 

 

12 kommentarer

Siste innlegg