Hei!
Chiapudding er kjempegodt og veldig enkelt å lage. Denne gangen har jeg toppet med bringebær og blåbær- saus. Jeg lager denne sausen enkelt ved å koke frosne bringebær og blåbær sammen med litt søtning (feks flytende natreeen eller sukrin gold) og når det er avkjølt heller jeg det oppå chiapuddingen.
Chiapudding
(1 porsjon)
200 ml kokosmelk
2 ss chiafrø (= 1,3 gram karbohydrater)
litt sukrin melis eller natreen dråper til søtning
Topping: en liten håndfull med bringebær og en liten håndfull med blåbær søtet med natreen eller sukrin.
Du trenger også et glass med lokk eller feks et Norges-glass.
Jeg pleier å lage dette kvelden før så har jeg det klart om morningen dagen etter. Chiapuddingen trenger minst 2 timer på å få en fast pudding-aktig konsitens.
Bland sammen chiafrø og kokosmelk i et glass som har lokk feks et Norges-glass, smak til med litt søtning.
Bland sammen bringebær og båbær og gi det et lett oppkok, smak til med ønsket søtning. Synes du det blir for “suppete” etter din smak kan du enten helle av litt av vannet, eller tykne det med 1 /2 – 1 teskje med ohannesbrød kjernemel. Avkjøl det og topp chiapuddingen med bærsausen.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #hverdag #lavkarbo #chiapudding #lavkarbofrokost #helg #lørdag
Ser godt ut 🙂
Bbodil.blogg.no: Tusen takk 🙂
Chiapudding er bare SÅ godt 🙂
frodith: ja sant det er :)) Moro at du liker det også :)) <3
Flink du er til å lage variert og god mat..og kaker og søtsaker :)) Klem <3
annebe: Tusen takk for så koselig kommentar <3 God klem <3
Den ser god ut:) Du er kjempeflink! Ha en god kveld!
Ser så godt ut..men enda ikke smakt denne chia puddingen…Flott tips!
Toini: Tusen takk <3
julietalivstil: Tusen takk <3 Ha en god søndag :))
Lenge siden jeg laget nå, og har ikke chiafrø i hus for engangsskyld. Men denne skal jeg lage og spise mye av i høst! Kjempelurt med den toppingen.
maiken: ja toppingen ble kjempegod :))