Hei!
Kjempegod og saftig marmorkake både sukkerfri og glutenfri 🙂
Jammen er det mye god lavkarbo-mat en kan lage!
En liten Marmorkake
(10 cm x 20 cm form , en liten brød form)
3 egg
3 ss sukrin gold (eller annen søtning)
1 ss flytende natreen
1 knivspiss med salt
1 ts bakepulver
25 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert) (= ca 1,6 gram karbo)
35 gram kokosmel ( finmalt kokos) (= ca 2,2 gram karbo)
noen dråper vaniljeessens (flytende, fåes kjøpt hos bl.a coop extra)
1 ss bakekakao
9 ss fløte
Du trenger også 2 skåler/boller til å fordele røren på.
1 stk liten brødform
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Først lager du en stor røre: visp egg og søtning til eggedosis.
Tilsett alt det tørre – bortsett fra bakekakaoen (!) og tilslutt fløten og vaniljeessensen.
Finn frem 2 boller og fordel røren, like mye i hver bolle.
Tilsett 1 ss bakekakao i den ene bollen og blande dette så røren får en brunfarge.
Kle brødformen med et bakepapir og hell halvparten av den hvite røren i bunnen, bre utover med feks en slikkepott, så hele den brune røren som du brer forsiktig utover, og tilslutt den hvite røren på toppen. Du kan lage mønster i kaken (marmor-mønster) med en gaffel eller kniv.
Sett kaken midt i stekeovnen i ca 25 minutter (følg med, da steketiden varierer fra ovn til ovn).
La kaken avkjøles litt så server og nyt med en kaffekopp til, eller også litt pisket krem og friske bær attåt 😉
Kaken kan oppbevares ihvertfall en dag i romtemperatur pakket inn i plast.
Håper det smaker!
God helg videre!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #lavkarbo #mattips #lavkarbokake #marmorkake #helg #kos
En av mine favorittkaker, fordi den er så saftig. Må prøve den lavkarbo, for å se om den holder mål 😉
Takk for oppskrift, og god lørdag!
Aina: Ja håper du liker den <3 God lørdag videre!
Marmorkake er gode minner for meg. Vokste liksom opp med den 🙂
så koselig :))
Ser kjempegodt ut!!! 😀
Victoria Larsen: Tusen takk <3 Denne kaken er kjempegod :))
Så veldig godt ut 🙂
Hobbyfotograf Miriam: Tusen takk :))