Hei!
Sjokoladetrøfler er superenkelt å lage og smaker kjempegodt! De er også fine å gi bort i gave
Dagens sjokoladetrøfler er med sukkerfri sjokolade, sukrin melis og pistasjnøtter – dette smakte helt utrolig godt!
Sjokoladetrøfler
(ca 14 stk)
1,5 dl fløte
200 gram sukkerfri sjokolade lys /mørk (valgfritt)
2 ss mykt smør
Topping:
sukrin melis
ca 20 gram malte pistasjnøtter
du kan også bruke kokosstrø
Start med å varme (OBS skal ikke kokes, bare varmes) i en tykkbunnet kjele fløte og sjokolade skjært i små biter mens du rører hele tiden. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du smøret. Sjokoladeblandingen skal være blank og litt seig som sjokolade glasur.
Sett det nå kaldt i ca 2 timer til det tykner litt. Det må tykne nok til at det går an å rulle kuler av den.
Rull kuler og sett de kaldt igjen mens du forebereder toppingen.
Pistasjnøttene må en fjerne skallet og og fjerne det brune utenpå nøtten før en har nøttene i en blender og setter den på full styrke for å få et grønlig “pulver”.
Rull så ca halvparten av sjokoladekulene i sukrin melis og resten i pistasj og eventuelt kokosstrø.
Nyt med en gang eller sett kaldt til de skal nytes.
Håper det smaker!
Ønsker deg en super dag!
#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #matfrabunnenav #sjokoladetrøfler #lavkarbo #lavkarbosnop #lavkarbosjokolade #hverdag #helg #mat #helse
Ser deilig ut, hvor lenge kan de stå i kjøleskapet? Kan de evt fryses?
Tusen takk
De holder seg nok i kjøleskap ca 3 dager, muligens lenger. Har ikke prøvd å fryse de….. 
Perfekt til jul!
Ja ikke sant
Kan man gjøre de melkefri med kokosmelk, den harde delen?
Det har jeg ikke prøvd, men godt mulig det lar seg gjøre ja