Hei,
Kokosbollekake er kjempegodt, og denne jeg har laget er både sukkerfri og glutenfri og inneholder lite karbohydrater.
Og det som er supert med denne kaken er at den er utrolig enkel å lage 🙂
Kokosbollekake
(ca 22 cm kakeform)
6 plater gelatin
1 dl kokende vann
4 eggehviter
2 dl natreen strø
0,5 dl sukrin melis
1 ts vaniljeessens eller vaniljepulver
Glasur
150 gram sukkerfri sjokolade
1 ss kokosfett
Kokosmasse til bunn og topp
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 6-8 min , til den er helt myk .
Klem ut vannet og smelt gelatinen opp i 1 dl kokende vann. La den avkjøles litt.
Skill egghvitene fra eggeplommene og pisk eggehvitene stive (ca 10 minutter) med en kjøkkenmaskin før du tilsetter søtning og vanilje litt etter litt. Smak gjerne litt på den søtete eggehvite-blandingen om den er søt nok.
Når eggehvite-massen er blank og stiv tilsettes den lett avkjølte gelatinen i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går . Pisk på middels hastighet i ca 15 minutter.
Dryss kokosmasse på et kakefat , sett ringen fra kakeformen over ( kle ringen innvendig med plastfilm da det er lettere å fjerne ringen før servering ).
Hell eggehvitekremen over. Sett kaldt i minst 4 timer, gjerne natten over, det gjorde jeg.
Smelt sjokolade og kokosfett i mikro eller over et vannbad.
Fordel den smeltete sjokoladen over den stivnede kaken og dryss med kokos over.
Sett kaken i kjøleskap til alt er stivnet . Men det er lurt å ta kaken ut ca en halvtime før servering da sjokolade-toppingen vil mykne litt og ikke sprekke når kaken skjæres opp.
Server og nyt!
Håper det smaker!
God helg!
#spisogspar #blogg #kokosbollekake #lavkarbo
Ser fristende ut!
Tusen takk 🙂
Elsker kokosboller.. så skikkelig god ut ! Klem og god helg <3
Ja det er sååå godt 🙂 Tusen takk <3 God helg til deg 🙂 Klem
Ååååh 😀 Den fikk jeg lyst til å prøve!
Ja denne er kjempegod 😀
Denne skal jeg teste en dag.
Ja den er veldig god 🙂
Denne var veldig god! Jeg hadde ikke kokosfett, så jeg brukte smør.
Nammelinam!
Tusen takk 🙂 Så kjekt å høre 😀