Marengskake (lavkarbo)

Hei!

Dette er en kjempegod kake 🙂

Kaken er bygget opp slik: kakebunnen minner mye om vanlig sukkerbrød, så et lag med sjokoladekrem og vispet krem, og tilslutt en marengstopp som en drysser peanøtter og hakket sjokolade over.

Det blir ca 37 gram karbo i hele kaken (peanøtter og hakket sjokolade på toppen er ikke medregnet da det kan variere hvor mye en vil ha) Deler du kaken i 10 stykker blir det altså 3,7 gram karbohydrater pr kakestykke.

Jeg har lagt inn karbo pr 100 gram i oppskriften. Karbo-tallene er hentet fra matvaretabellen.no

Marengskake

Kakebunn (type sukkerbrød) lavkarbo

(  ca 20 cm rund form )

5 egg

5 ss sukrinmelis

1 ss fibersirup gold (kan sløyfes!( En  spiseskje med fibersirup = ca 0,9 gram karbo) (8 gram karbo pr 100 gram)

6 ts johannesbrød kjernemel (siktes inn)

40 gram mandelmel (malte mandler, jeg maler selv) (6,3 gram karbo pr 100 gram)

1 ts bakepulver

noen dråper vaniljeessens eller 1 ts ekte vaniljepulver

 

Marengsbunn

2 eggehviter (Ta vare på eggeplommene – de trenger du til sjokoladekremen)

35 gram sukrinmelis

 

Fyll:

2 dl kremfløte (Vispes til stivpisket krem)  (2,9 gram karbo pr 100 gram)

 

Sjokoladekrem:

2 eggeplommer

80 gram sukrin melis

1 ss fibersirup gold  (kan sløyfes!) (8 gram karbo pr 100 gram)

80 gram smeltet smør (0,5 gram karbo pr 100 gram)

100 gram smeltet sukkerfri sjokolade eller mørk koke sjokolade (Karbo innhold varier noe fra sjokolade til sjokolade)

 

Topping:

peanøtter (7,3 gram karbo pr 100 gram)

revet eller hakket sjokolade (sukkerfri eller mørk kokesjokolade)

 

Kakebunn type “sukkerbrød”:

Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme).

Visp egg og sukrin til luftig eggedosis. Tilsett fibersirup og vaniljeessens.

Tilsett mandelmel og bakepulver og sikt inn johannesbrød kjernemelet mens du blander forsiktig alt til en luftig røre.

Hell oppi en smurt kakeform, gjerne med bakepapir i bunnen så kaken lettere kan tas ut av formen etter steking.

Sett kaken til steking midt i forvarmet stekeovn i ca 20 minutt (OBS dette varierer fra ovn til ovn!)

Marengsbunn:

Sett stekeovnen  på 110 grader (over og under varme)

Start med å skille eggeplommene fra eggehviten.

Det er viktig at bakebollen er helt ren, tørr og fri for fett, og at ingen eggeplomme kommer med eggehviten.

Ha eggehvitene i bollen sammen med sukrinmelis og visp til en luftig og blank marengs.

Marengsen skal være tykk, luftig og glatt og kan stå av seg selv.

Ha marengsen over på et bakepapir og spre det utover til en sirkel ca 1 cm tykk og ca 20 cm bred.

Stek kaken nest nederst i stekeovnen i ca 1 time  (dette varierer fra ovn til ovn) – Følg med!

Sjokoladekrem:

Smelt smøret på middelshøy temperatur (pass på så det ikke blir brunt) i en tykkbunnet kjele.

Bryt opp sjokoladen i mindre deler og bland den inn i det varme smøret så sjokoladen også smelter under omrøring, det skal ikke koke, men smelte langsomt.

Når sjokoladen er smeltet tar du kjelen bort fra platen og visp inn tilslutt sukrin melis og eggeplommene. Sett sjokoladekremen til avkjøling.

Legg “sukkerbrødet” på et serveringsfat og hell sjokoladekremen på toppen.

Ha den vispete kremen oppå sjokoladekremen og tilslutt  legger du marengsen på toppen.

Avslutt med et dryss  peanøtter og hakket sukkerfri sjokolade eller kokesjokolade.

Sett kaken kaldt et par timer før servering (2-3 timer).

Håper det smaker!

GOD HELG!

 

 

 

#lavkarbokake # kake #lavkarbo #marengskake

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg