Hei!
I dag vil jeg dele en oppskrift på bringebærmousse som er kjempegodt og veldig enkelt å lage!
Antall karbohydrat i gram er hentet fra matvaretabellen.no
Bringebærmousse
(2 porsjoner)
3 gelatinblader
260 gram bringebær (jeg brukte frosne) (3,2 gram karbo pr 100 gram)
ca 1 dl sukrin melis eller annen søtning (smak til)
2 dl kremfløte (2,9 gram pr 100 gram)
Legg gelatinbladene i en mugge/skål med kaldt vann.
Kok opp bringebær og søtning under omrøring i ca 5 minutter.
Ha bærene over en sil med en skål under og trykk saften ut av bærene.
Ha bringebær saften over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok.
Press vannet av gelatinbladene som nå er myke og legg de i den varme bringebærsaften, rør godt om.
Sett dette i kjøleskapet til det har blitt kaldt og stivnet litt.
Når bringebærsaften er stivnet og avkjølt kan du vispe kremfløten til krem, pass på å ikke vispe for mye.
Visp så inn den stivnede bringebærsaften.
Og nå har du en ferdig og klar bringebær mousse!
Håper det smaker!
God søndag!
#lavkarbo #bringebærmousse
det kan vi vel nesten regne som SUNT eller?? 😀 he-he
Hihi, det er jo ikke direkte usunt heller 😀