Hei!
Disse mini pavlovaene er sukkerfri og smaker helt nydelig sammen med krem og friske bær.
Har du eggehviter til overs er pavlova en super kake å lage
Toppet med krem og bær blir dette en deilig sommerkake!
Mini pavlova
(ca 6 stk)
2 eggehviter
35 gram sukrinmelis
1 ts hvitvinseddik
1 ss fibersirup clear (ca 7 gram karbo pr 100 gram)
Topping
ca 2 dl kremfløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)
noen dråper vaniljeessens
1 ss sukrinmelis
blåbær og bringebær eller andre bær
Sett stekeovnen på 120 grader (over og under varme)
Start med å skille eggeplommene fra eggehviten.
Det er viktig at bakebollen er helt ren, tørr og fri for fett, og at ingen eggeplomme kommer med eggehviten.
Ha eggehvitene i bollen sammen med sukrinmelis og visp til en luftig og blank marengs.
Ha 1 teskje hvitvinseddik oppi marengsen, og bland det forsiktig inn.
Bland inn en spiseskje med fibersirup clear.
Marengsen skal være tykk, luftig og glatt og kan stå av seg selv.
Ha marengsen i en sprøytepose med stor tipp og sprøyt ut 6 sirkler, den ytterste kanten på sirklene skal være litt høyere, slik at det blir plass for kremen etterpå stekingen.
Stek minipavlovane nest nederst i stekeovnen i ca 30 minutter (dette varierer noe fra ovn til ovn).
Legg gjerne et bakepapir over de viss de begynner å bli brune på toppen.
Når de er stivnet og fått en lett gyllen farge er de ferdige.
Avkjøl de på rist da vil de stivne helt og bli crispy.
Pisk kremfløten og smak til med søtning.
Rett før servering topper du stivpisket krem og friske bær og /eller revet sukkerfri sjokolade på minipavlovaene.
Avslutt gjerne med et dryss av melis.
Håper det smaker!
Ønsker deg en fin sommerdag!
#minipavlova #lavkarbo
Fristende og sommerlig..nam <3<3
Tusen takk <3 Ja dette er sommer-kos
De hørtes fantastisk gode ut
Dette må jeg prøve en dag i ferien jeg har tålmodighet
he he..
Tusen takk
De mini-pavlovaene ser kjempegode ut
Herlig 