Hei!
Dagens oppskrift er mandelsmør som smaker helt nydelig – det er kjempegodt alene eller du kan ha det som pålegg, også godt å smøre på pannekaker og vafler. Du kan lage mandelsmøret salt eller søtt og eventuelt smake til med kanel og vanilje. Det kan også brukes i kaker eller som fyll i konfekt – the sky is det limit!
Jeg starter ofte dagen med en liten skål med mandelsmør – det både smaker og metter godt.
Mandelsmør
(en liten porsjon)
100 gram mandler (5,6 gram karbo pr 100 gram, matvaretabellen.no)
en liten klype salt
ca 1 ts sukrin gold (kan sløyfes)
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
litt vaniljeessens etter smak (kan sløyfes)
Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg mandlene utover et bakepapir på en stekeplate.
Sett mandlene midt i ovnen i ca 10 – 12 minutt.
Når de er ferdig ristet har du de over i en blender og la maskinen gå til de blir til mel og videre til fettet begynner å komme ut av mandlene.
Tilsett nå salt og eventuelt sukrin og kanel.
La blenderen kjøre til du har fått mandelsmør.
Håper det smaker!
Ønsker deg en flott dag!
#mandelsmør #lavkarbo
Blir det som en liten grøt? Siden du kan spise det sånn alene også ? 🙂
Det minner mye om peanøttsmør i konsistens 🙂