Lavkarbo middagstips

Hei 🙂

Her kommer et middagstips – for mat må man jo ha selv i disse korona-tider! Håper dere holder dere friske!

Her er det travle dager, både på jobb og hjemmebane, ja det er ikke bare-bare å drive med hjemmeskole heller ;D

Jeg er veldig glad i grønnkålchips og dette måltidet inneholder nettopp dette 😀

 

Kylling med blomkålris og grønnkålchips

(ca 2-3 porsjoner)

1 stor gul løk

1 ss olivenolje

1 ss smør

600 gram kyllinglårfilet

salt og pepper (etter smak)

grillkrydder

ca 1/2 ts  sukringold eller annen søtning

 

1 pose ferdig oppskjært grønnkål

salt og grillkrydder

olivenolje (ca 3-4 ss)

 

400 gram blomkål (jeg brukte 2 poser ferdig preppa blomkålris)

 

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Skjær opp en løk i skiver og stek i smør og olivenolje til den er myk og blank.

Skjær opp kyllinglårfilet i mindre deler og stek sammen med løken, tilsett salt, pepper, litt sukrin og grillkrydder og stek til kyllingen er mør.

Legg grønnkålen på en stekeplate ikledd bakepapir, dryss salt og gjerne litt grillkrydder over og ca 3 ss olivenolje. Stek midt i stekeovnen i ca 15 minutter, snu litt innimellom på grønnkålen med en stekespade til grønnkålen er tørr og crispy.

Når kyllingen er ferdig stekt kan du legge den over på et fat med lokk over (eller et fat over) for å holde varmen.

Stek blomkålrisen i samme stekepanne som løken og kyllingen ble stekt i, da dette vil sette god smak på risen. Krydre eventuelt med litt salt også.

Server kyllingen med blomkålris og grønnkålchips og gjerne litt majones til.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg god helg!

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

 

#lavkarbo #middagstips #middag #grønnkål #kylling #blomkålris

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg