Lavkarbo kyllingboller med fetaost

Hei,

Disse kyllingbollene er så gode med fetaost i midten av hver bolle 😊 Du finner her også et lavkarbo alternativ til potetmosen som et tilbehør til dette måltidet.

 

 

Kyllingboller med fetaost

(ca 16 stk) ca 3 porsjoner

 

400 gram kylling kjøttdeig

1 egg

1 strøken ss fiberhusk

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 ts paprikakrydder

litt grillkrydder

1 glass med fetaost i olje

Sellerirot og blomkålmos:

ca 400 gram sellerirot

ca 400 gram blomkål

1 ss smør

litt fløte (et par spiseskjeer) til ønsket konsistens

salt etter smak

pepper etter smak

 

Tilbehør:

 1 boks med mini paprika

et par skiver med hvitost

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Bland sammen ingrediensene til kyllingboller bortsett fra fetaosten i en bolle og form boller med 1 fetaost i midten av hver bolle.

Legg på en stekeplate ikledd bakepapir og stek midt i stekeovnen til de er gjennomstekt og er gyldne på farge (ca 30 minutter).

 

Skrell sellerirot og skjær i mindre deler.

Skjær av det grønne på blomkålen og skjær i mindre deler.

Legg i en kasserolle med vann og kok under lokk til de er møre.

Bruk gjerne en stavmikser for å lage mos og tilsett litt fløte, smør salt og pepper etter smak.

Skjær paprikaene i to og fjern frøene.

Legg paprikaene på en stekeplate med bakepapir og legg osteskiver (eller dryss hvitost over).

Stek midt i ovnen på 200 grader til de er møre (ca 30 minutter)

server gjerne med salat og fetaost.

 

Server og nyt!

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god dag!

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

 

 

#lavkarbo #middag #kyllingboller #fetaost #middagstips

8 kommentarer

Siste innlegg