Reklame | Helsefreak.no
Hei,
Det er mandag og vi starter på vår-måneden Mars 💗Gleder meg nå utrolig mye til vår, sol og varme etter all snøen!
Idag deler jeg oppskrift fra helgen; pizza toppet med chorizo 💗 Bunnen er laget med havrefiber 😊
Jeg har oppdaget at pofiber gjør bakst med havrefiber enda bedre og ligner mer på hvetebakst, så nå har jeg tilsatt pofiber i pizza bunn oppskriften 😊
Pizza bunn med havrefiber
(1 mellomstor pizza)
1 egg
40 gram havrefiber
10 gram kokosmel
Ca 2 ts fiberhusk/psyllium
1 ts pofiber (Helsefreak.no, HER)
1 ts bakepulver
1dl rømme
0,5 dl kremfløte
1 ts salt
Visp egg godt med håndmikser eller kjøkkenmaskin.
Bytt gjerne til eltekrok når resten av ingrediensene tilsettes.
Tilsett mer havrefiber eller kokosmel om deigen er veldig våt, eventuelt mer fløte dersom tørr.
Deigen skal være ganske fast, men er bløtere enn vanlig hvete bakst.
Legg deigen på bakepapir og legg et bakepapir oppå og kjevle ut en sirkel ca 0,5 cm tynn, pensle gjerne litt matolje over bunnen.
Forstek pizza bunnen: sett pizza bunnen rett i kald ovn og skru varmen opp til 200 grader (over og under varme) på nederste rille.
Stek i ca 15 minutter, til den begynner å få en lett gyllen farge.
Smør så utover pizza saus/ sukkerfri ketchup og ønsket fyll og revet ost tilslutt.
Sett inn igjen i stekeovnen og stek videre ca 10- 15 minutter til (til osten er smeltet og fått en lett gyllen farge).
Topping jeg har brukt idag:
sukkerfri ketchup
strimlet skinke
Chorizo pølse
gul og rød minipaprika skjært i ringer/ skiver
revet hvitost
oregano
Server gjerne pizzaen med salat og rømmedressing til.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god dag!
💗
Følg meg gjerne på i Instagram for mer inspo: @katrinestenhjem
#pizza #lavkarbo #middag #lowcarb