Hei,
Jeg bare elsker slike enkle middager som gjør seg selv (ihvertfall etter at du har skjært opp alt som skal oppi 😅) og er en super måte å bruke opp rester av det en har i kjøleskapet!
Denne middagen blir bare bedre og bedre jo lenger den får stå å småkoke. Jeg har her Vossakorv pølse oppi, men du kan bruke annen pølse med mindre karbo feks Jakobs pølser som inneholder veldig lite karbo, eller du kan bytte ut pølser med kjøtt og feks litt bacon.
Lapskaus
( ca 4 porsjoner )
1 ss smør eller matolje
1 stk sellerirot
1 gulrot (kan sløyfes)
1 gul løk
2 stk persillerot
1/2-1 stk purreløk (stilken og noe grønt)
2 grønnsaksbuljong terninger
5-10 dl vann (tilsett mer vann etterhvert ved behov)
salt
pepper
1-2 stk Vossakorv pølse (ca 350 gram per stykk) fra Gilde, eller annen pølse du ønsker feks Jakobs pølser med lite karbo, eventuelt bytte ut med kjøtt
1 liten blomkål som kokes i vann (egen kjele) og moses etterpå med stavmikser, for å gi litt fylde til lapskausen
Du trenger en stor og en mindre kasserolle. I den minste koker du opp vann. Skrell av grønne balder på blomkålen og skjær den i mindre deler som legges i vannet og la det småkoke til det er mørt.
Skrell sellerirot, persillerot og gulrot og skjær alt i terninger.
Skjær i skiver en purreløk.
Finhakke løken og stek den i litt matolje, eller smør på medium høy varme i den store kasserollen til den er blank og myk.
Tilsett grønnsakene som er skjært opp sammen med løken og la det surre litt på medium høy varme.
Tilsett ca 5-6 dl vann og buljongterninger og skru opp temperaturen litt.
Skjær opp pølsen i terninger og ha det i gryten også.
Smak til med salt og pepper og eventuelt annet krydder du liker.
La det småkoke under lokk.
Når blomkålen er mør tømmes vannet ut og bruk en stavmikser og mos den før du blander den inn i lapskausen, dette vil gjøre den fyldigere.
Tilsett mer vann etter behov.
Når grønnsakene er møre er middagen klar!
Håper det smaker!
Ønsker deg en god dag!
💗
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lapskaus #middag #lavkarbo #smartkarbo #nutrition
Mmmmm lapskaus er veldig godt!
Lag deg en fin mandag 🙂
Tusen takk 💖 ja lapskaus er alltid godt, og en super måte å bruke opp rester på😊😊 lag deg en god dag du også 🥰
kan vel bruke oksekjøtt?
Ja, selvfølgelig, du kan bruke det kjøttet du ønsker!🥰