Hjemmelagete medisterkaker og rødkål

Reklame | Cosori.no

Hei,

Straks er Desember her, og det er påtide å dele noen juleoppskrifter, som det vil bli flere av fremover💗

Idag vil jeg dele to oppskrifter i dette innlegget: nemlig medisterkaker stekt i airfryer og rødkål tilberedt i multi-cooker.

Jeg har her stekt medisterkakene i min Premium II Plus airfryer fra Cosori.no med vindu som er genialt da en kan lett følge med på maten.

 

Litt om Premium II Plus airfryer:

Denne airfryeren har hele 11 unike matlagingsfunksjoner som gir deg mulighet til å få et perfekt resultat! Du kan velge mellom sjømat, biff, pommes frites, reker, grønnsaker, bacon, bake, roast, broil, preheat og frysevarer. Et trykk på skjermen er alt som skal til for å starte tilberedningen 💗

 Cosori Premium II Plus er en betydelig stillere airfryer med et støynivå på kun 55db. Dette er langt lavere enn det støynivået du finner i tradisjonelle airfryere.

Denne airfryeren er veldig romslig med hele 6,2-liters kapasitet. Dette tilsvarer mat for en familie på 3 til 6 personer. Kurven er også trygg å vaske i oppvaskmaskinen, noe som gjør rengjøringen rask og enkel.

Og vinduet og lyset som kan skrus av og på gir deg mulighet til å følge med på maten under steking.

 

Dette elsker jeg med airfryeren min:

Du sparer 60 % strøm ved å bruke airfryer kontra vanlig stekeovn.

Airfryer steker opptil 50 % raskere enn vanlig stekeovn.

Lett å rengjøre.

Maten smaker bedre!

Vindu til å følge med på maten (gjelder Preminum II Plus).

Har du lyst på en airfryer eller multi-cooker fra Cosori kan du bruke rabattkode: Katrine15  som gir 15% rabatt på hele handlekurven og fri frakt 😘

 

 

 

 

En multi-cooker kan tilberede alt fra tradisjonelt ris (langkornet og kortkornet), grønnsaker, supper, gryter og kaker for å nevne noe 😊

 

Litt om multi-cooker:

❤18-i-1 funksjoner med perfekt resultat hver gang.

❤Med Fuzzy-Logic teknologi tilpasser Cosori Multi-Cooker temperaturen nøyaktig gjennom en 7-trinns prosess, basert på maten du tilbereder.

❤Hver overflate som kommer i kontakt med maten din, er fri for BPA, PFOA og PFOS.

 

Dette følger med:

5 liters Multi-Cooker

2,8 liters dampkurv

Sleiv

Målekopp

Oppskriftshefte.

Oppskriftshefte er supert å bruke til å bli kjent med det nye kjøkkenapparatet.

 

Rødkål i multi-cooker

1 medium rødkål

3 dl vann

2 stk grønnsaksbuljong terninger (eller annen buljong)

ca 3 ts salt etter smak

2 ts sukrin gold

1 ss flytende natreen etter smak

1 dl eddik

1 ts nellik pulver (eller et par hele nellik)

 

Skjær i tynne skiver rødkålen.

Legg rødkålen oppi bollen tilhørende multi-cookeren.

Tilsett vann, buljongterninger, salt, søtning, nellik og eddik, rør om før du lukker lokket.

Velg program ved å trykke på Mode knappen og velg Slow Cook, juster tiden først til 1 time.

Etter en time sjekk om rødkålen begynner å bli myk og rør om et par ganger.

Jeg kokte rødkålen i tilsammen 3 timer, men sjekket innimellom og rørte om.

Mot slutten kan det være lurt med en smakstest og eventuelt tilsette mer salt/ søtt.

Det blir en veldig stor porsjon rødkål, så halvparten tok jeg i en pose og la i fryseren.

Imens du lager medisterkakene og saus, holder rødkålen seg varm med “keep warm” funksjonen.

 

 

 

Medisterkaker stekt i Premium II Plus airfryer

(ca 16 stk)

 

400 gram kjøttdeig (eller en blanding av svin og storfe)

ca 0,5 dl kremfløte (spe litt og litt)

2 egg

2-3 ts fiberhusk

0,5 ts malt muskat

0,5 ts malt ingefær

1 1/2 ts salt (tilsett mer salt om du bruker usaltet kjøttdeig)

1 ts pepper

 

Slik gjør du:

Bland godt sammen (kan gjerne bruke maskin) alle ingredisenene til medisterkakene i en skål, og form medisterkaker med to spiseskjeer.

Forvarm (preheat) airfryer på 200 grader.

Legg medisterkakene på bakepapir i bunnen på airfryer og legg grillplaten over med bakepapir og resten av medisterkakene over.

Stek på 200 grader i 7 minutter.

Sjekk de øverste medsiterkakene om de er gjennomstekt, stek eventuelt videre et par minutter til.

Legg de over på et fat.

Stek ved behov videre de nederste medisterkakene i ca 3 minutter til de er gjennomstekte.

 

Lag sausen:

Smelt 2 ss smør i en stekepanne til smøret begynner å bli brunt.

Tilsett 5 dl kremfløte, eventuelt kan du bruke 3 dl kremfløte og 2 dl melk.

Smak til med oksefond (jeg bruker her flytende)

2 ss soyasaus (glutenfri)

salt etter smak

og gjerne litt brun matfarge så sausen får en delikat brunfarge.

Legg medisterkakene oppi sausen ett par minutter før servering.

Jeg serverte medisterkakene og rødkålen med dampete rosenkål og blomkål og sellerirotmos (istedenfor poteter) og tyttebær.

 

Håper du vil teste!

 

 

 

 

#airfryer #cosori #multicooker #jul #juleoppskrift #middagstips #sukkerfri #glutenfri #helse #blodsukkervennligmat #matsommedisin #medisterkaker #rødkål

 

4 kommentarer
      1. Når en lager i kjele må en røre stort sett hele tiden, kan mot slutten av koketiden skru ned varmen til laveste temperatur og stå å småkoke 15-20 minutter, men rør om innimellom.

    1. Hei ! Må man forvarme airfryeren ? Fikk en slik til jul så gleder meg til å bruke den 😍

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg