Lavkarbo boller med karamell topping

Hei,

Disse bollene ble kjempegode 💗😋 Jeg har denne gangen brukt utgangspunkt i samme oppskrift som hvitløksbrødene tidligere i uken, men denne gangen har jeg laget en søt deig.  Bollene er aller best når de  er helt ferske 💗.

 

 

 

 

 

 

 

Boller

(ca 5-6 stk)

 

2 egg

30 gram sukrin gold (eller annen søtning)

75 gram havrefiber

15 gram kokosmel

1,5 ss psyllium/ fiber husk

1 ts vaniljepulver (Helsefreak.no)

3 ts kardemomme

1 ss bakepulver

   1,5 dl (halvt beger) rømme

1 dl kremfløte

 

Start med å vispe egg og sukrin i ca 5 minutt, jeg bruker kjøkkenmaskin med ballongvisp.

Jeg bytter ballongvispen med eltekrok og heller de tørre ingrediensene oppi eggene.

La kjøkkenmaskinen gå på lav fart.

Tilsett rømme og kremfløte.

La deigen stå i ca 5 minutt (psyllium /fiber husk trenger noen minutter så blir deigen fastere) så har du en fast deig det skal være mulig å rulle boller med.

Dersom deigen er for våt fortsatt kan du tilsette mer psyllium eller mer havrefiber/kokosmel.

Rull 5-6 boller og legg de på stekeplate ikledd bakepapir.

Pensle med litt vann eller vispet egg på toppen, og dryss gjerne litt havrefiber over før de settes i ovnen.

Ikke forvarm stekeovnen, men sett bollene midt i kald ovn og skru varmen opp til 200 grader (over og under varme).

Stek ca 30 minutter til bollene er gjennomstekte, legg gjerne et bakepapir over de dersom de begynner å bli mørke på toppen.

 

Lag karamell-toppingen:

45 gram smør

2 dl fløte

35 gram sukrin gold

2 ss fibersirup gold

 

 Smelt  smør i en tykkbunnet kjele, når smøret er helt smeltet tilsettes fløten, sukrin gold og fibersirup gold under omrøring.

Rør om mens det småkoker  til karamellen begynner å bli litt tykk i konsistensen – dette vil ta ca 30 minutter.

La karamellen stå ca 5-10 minutter så den kjøles ned litt og blir enda tykkere (lurt å følge med på den da den stivner mer og mer med tiden) og hell karamell over bollene. La det stå å stivne.

Når karamellen er stivnet kan du servere bollene.

Bollene er best når de er ferske, så anbefales å lage samme dag som de skal spises 😉

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god helg!

Følg meg gjerne på instagram @katrinestenhjem

 

 

 

 

 

 

#karamell #lavkarbo #boller #lowcarb #lavkarboboller #matblogg

4 kommentarer
    1. Har du regnet ut næringsinnhold på disse kcal pg karbs er mest interessant for min del….?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg