Hei
Kan jeg friste med en god frokost eller lunsj med cottage cheese rundstykker og masse deilig pålegg?
Disse rundstykkene blir litt klumpete, men er raske å lage og smaker kjempegodt synes jeg!
Jeg oppbevarer de i plast på kjøkkenbenken og de er like gode dagen etter.
Karbo-tallene i oppskriften er hentet fra matvaretabellen og funksjonellmat.no
Rundstykker med cottage cheese
(9 stk)
2 egg
40 gram solsikkekjerner (18 gram karbo pr 100 gram, varierer noe fra pakke til pakke)
60 gram linfrø (17 gram karbo pr 100 gram)
70 gram malte mandler (6,3 gram karbo pr 100 gram)
30 gram finmalt sesammel (fåes hos bl.a helsekost butikker og Funksjonellmat.no) (6 gram karbo pr 100 gram)
ca 2 ss fiberhusk /psyllium
220 gram cottage cheese (1,5 gram karbo pr 100 gram)
2 ts bakepulver
1 ts salt
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Visp eggene til luftig eggedosis.
Tilsett alt det tørre og cottage cheese. Bland godt sammen og la det svelle ca 5 minutter. Tilsett mer fiberhusk viss deigen er veldig våt. Men deigen skal være klissete.
Jeg hadde den litt klissete deigen i muffinsformer for å holde den på plass.
Dryss gjerne sesamfrø eller solsikkefrø og litt salt over før steking.
Stek de midt i ovnen i ca 20 minutter – dette kan variere fra ovn til ovn så lurt å følge med!
Håper det smaker!
Ønsker deg en god dag videre!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#cottagecheese #lavkarbo #rundstykker #spekemat #mozzarella #lunsj #frokost