Hei 😊
Håper dere har en fin pinsehelg 💗 Kom på at jeg har glemt å dele denne oppskriften på kremkake med jordbær og rabarbra – skikkelig i sommerkake dette!
Bløtkake med jordbær og rabarbra
(ca 20 cm rund kakeform)
6 egg
6 ss sukrin gold
1 ss flytende natreen
2 ts bakepulver
50 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert)
70 gram kokosmel
ca 2 ts vaniljeessens
1 dl kremfløte
1 ss romtemperert mykt smør
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Visp egg og søtning til stiv eggedosis ( smak gjerne til med søtning) .
Vend forsiktig inn alt det tørre. Rør forsiktig inn vaniljeessens, romtemperert smør og kremfløte.
Hell røren over i en kakeform.
Stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter (OBS følg med!) (legg gjerne et bakepapir over viss toppen på kaken begynner å bli mørk, men husk å åpne og lukke ovnsdøren varsomt så en ikke “slår luften ut” av kaken.
Sjekk med en kakestikke/grillpinne etc om kaken er gjennomstekt. Er det ingen kakerøre på pinnen er kaken ferdig.
Ta kaken ut av formen og snu den opp ned. Avkjøl kakebunnen i romtemperatur.
Når bunnen er avkjølt deles den i to deler og den ene bunnen legges på et kakefat. Hell litt melk eller saft på begge bunnene slik at den blir litt oppbløtt (ca 1/2 glass) rett før du tar syltetøy og krem på den nederste bunnen.
Fyll:
Sukkerfri jordbær og rabarbra syltetøy:
150 gram rabarbra
180 gram jordbær (kan bruke frosne eller ferske)
ca 2 ss Finesse bakesukker etter smak
1-2 ts vaniljeessens eller vaniljepulver etter smak
Kok opp oppskjærte rabarbra og jordbær med søtning og vanilje til de er helt myke og går nærmest i oppløsning.
La det stå å avkjøles før du lager kremen.
Om du synes syltetøyet ble for tynt kan du tilsette ca 1/2 ts xanthangum og vispe det godt inn.
ca 3-4 dl kremfløte som vispes til krem, smak til med søtning og vanilje.
Om du ikke vil ha klumper i syltetøyet kan du bruke en stavmikser.
Når bunnen er avkjølt deles den i to deler og den ene bunnen legges på et kakefat.
Hell litt fløte eller saft på begge bunnene slik at den blir litt oppbløtt (ca 1/2 glass) så tar du syltetøy og krem på den nederste bunnen.
Jeg har også bringebær inni kaken og på toppen.
Kaken må oppbevarers i kjøleskap.
Håper det vil smake!
Ønsker deg en flott pinse-helg 😊
#lavkarbo #lowcarb #kremkake #bløtekake #rabarbra #jordbær #sukkerfri #glutenfri
Lekker kake..og sikkert veeeldig god <3 Sommerklem fra meg i Mjøndalen <3
Tusen takk 🙂 Så kjekt å høre <3 God klem til deg <3