Lavkarbo kremkake med jordbær og rabarbra

Hei 😊

Håper dere har en fin pinsehelg 💗 Kom på at jeg har glemt å dele denne oppskriften på kremkake med jordbær og rabarbra – skikkelig i sommerkake dette!

 

 

 

 

 

Bløtkake med jordbær og rabarbra

(ca 20 cm rund kakeform)

 

6 egg

6 ss sukrin gold

1 ss flytende natreen

2 ts bakepulver

50 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert)

70 gram kokosmel

ca 2 ts vaniljeessens

1 dl  kremfløte

1 ss romtemperert mykt smør

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til stiv eggedosis ( smak gjerne til med søtning) .

Vend forsiktig inn alt det tørre. Rør forsiktig inn vaniljeessens, romtemperert smør og kremfløte.

Hell røren over i en kakeform.

Stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter (OBS følg med!) (legg gjerne et bakepapir over viss toppen på kaken begynner å bli mørk, men husk å åpne og lukke ovnsdøren varsomt så en ikke “slår luften ut” av kaken.

Sjekk med en kakestikke/grillpinne etc om kaken er gjennomstekt. Er det ingen kakerøre på pinnen er kaken ferdig.

Ta kaken ut av formen og snu den opp ned. Avkjøl kakebunnen i romtemperatur.

Når bunnen er avkjølt deles den i to deler og den ene bunnen legges på et kakefat. Hell litt melk eller saft på begge bunnene slik at den blir litt oppbløtt (ca 1/2 glass) rett før du tar syltetøy og krem på den nederste bunnen.

 

Fyll:

Sukkerfri jordbær og rabarbra syltetøy:

150 gram rabarbra

180 gram jordbær (kan bruke frosne eller ferske)

ca 2 ss Finesse bakesukker etter smak

1-2 ts vaniljeessens eller vaniljepulver etter smak

 

Kok opp oppskjærte rabarbra og jordbær med søtning og vanilje til de er helt myke og går nærmest i oppløsning.

La det stå å avkjøles før du lager kremen.

Om du synes syltetøyet ble for tynt kan du tilsette ca 1/2 ts xanthangum og vispe det godt inn.

ca 3-4 dl kremfløte som vispes til krem, smak til med søtning og vanilje.

Om du ikke vil ha klumper i syltetøyet kan du bruke en stavmikser.

Når bunnen er avkjølt deles den i to deler og den ene bunnen legges på et kakefat.

Hell litt fløte eller saft på begge bunnene slik at den blir litt oppbløtt (ca 1/2 glass) så tar du syltetøy og krem på den nederste bunnen.

Jeg har også bringebær inni kaken og på toppen.

Kaken må oppbevarers i kjøleskap.

 

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en flott pinse-helg 😊

 

#lavkarbo #lowcarb #kremkake #bløtekake #rabarbra #jordbær #sukkerfri #glutenfri

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg