Lavkarbo krumkaker fylt med krem og rabarbrakompott

Hei 😉

Krumkaker kan fint også spises om sommeren, og former du de som skåler  kan du fylle de med mye godt.

I dag  deler jeg igjen en oppskrift på krumkaker fylt med rabarbrakompott, krem, toppet med finhakkete mandler/ nøtter  og friske jordbær eller bringebær og rips.

Krumkaker

(ca 10 stk)

4 egg

2 ss natreen pulver  (eller annen søtning)

80 gram mandelmel (malt selv, IKKE fettredusert) (6,3 gram karbo pr 100 gram)

20 gram sesammel ( eventuelt 10 gram kokosmel (18 gram karbo pr 100 gram) ( og 10 gram sesammel (6 gram karbo pr 100 gram)

4 ss smeltet smør

3 -4 ts kardemomme

noen dråper vaniljessens

ca 4-8 ts fiberhusk  (obs: ble røren for tykk? Spe med fløte!)

fløte ved behov

Du trenger også et krumkakejern ( og kopp til å lage “skåler”.)

 

Slik gjør du:

Smelt smøret og la det avkjøles litt.

Visp egg og søtning til en luftig eggedosis.

Tilsett mandelmel, sesammel (eventuelt også kokosmel), kardemomme og vaniljeessens.

Bland inn smøret.

Tilsett fiberhusk litt og litt om gangen.

La røren svelle ca 5 minutt så den blir tykk, men fortsatt litt rennende som en  tykk vaffelrøre.

Er røren for våt vil den bare klistre seg til krumkakejernet.

Er røren blitt altfor tykk  som en klump, kan du tilsette fløte til du får en litt mer flytende konsistens, men pga fiberhusken vil røren bli tykkere etterhvert som minuttene går….

La jernet stå på middelshøy varme.

Ha bare litt røre på jernet så du får tynne og sprø krumkaker.

Jeg presser  litt på lokket på krumkakejernet så kakene blir flatere.

Jeg legger krumkakene over et glass og presser lett med hendene rundt de for å lage “skåler”.

Legg de ferdig formete krumkakene på rist og la de avkjøles helt – minst 6 timer  så blir de mer  sprø og gode.

Jeg lot de ligge å tørke i romtemperatur  på rist til dagen etter  og da blir de sprø slik som krumkaker skal være.

 

Rabarbrakompott

(nok til ca 8 stk krumkaker)

ca 700 gram rabarbra (1,9 gram karbo pr 100 gram)

ca 12 ss sukrin gold eller annen søtning (etter smak)

 

Skrell rabarbraen og skjær den i mindre biter. Legg den i en ildfast form og bland inn søtning.

Legg aluminiumsfolie over og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter (til rabarbraen er myk). 

Mos de med en gaffel.

Da er kompotten klar.

 

 Tilbehør

Kremfløte

nøtter

mandler

friske bær: feks jordbær og rips

 

Visp krem og finhakk nøtter og /eller mandler.

Fyll krumkakene med litt krem, rabarbrakompott, nøtteblandingen og topp gjerne med litt friske bær.

 

Håper det smaker!

Ha en fin dag!

 

#lavkarbo #rabarbrakompott  #krumkaker

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg