Hei,
Thaisuppe er kjempegodt, og denne gangen har jeg laget den med torsk, og den er minst like god som den jeg har delt sist her på bloggen med kylling 🙂
Thaisuppe med torsk og red curry
(6-8 porsjoner)
500 gram torsk
2 ss smør eller kokosolje
2-3 sjalottløk, skrellet og delt i to
1 fedd hvitløk (eventuelt 1 stor eller 2 små fedd)
4 gulerøtter, vasket og skrelt, skjært i skiver
2 røde paprika, vasket og skjært i skiver
1/2 ts malt ingefær, eller ca 1 ts raspet frisk ingefær
1/2 ts malt koriander
ca 1 /2 -1 ss red curry pasta
8 dl kokosmelk (2 bokser) (jeg brukte Anglamark, coop sin økologiske kokosmelk med 2,4 gram karbo pr 100 gram)
ca 4-5 dl vann
1 grønnsaksbuljong terning
ca 1 ts soyasaus
ca 2 dl fløte (kan sløyfes)
1-2 ss tomatpure
smak til med salt og litt grovrevet pepper
du trenger også en stavmikser om du ønsker en kremet konsitens på suppen.
Topping: frisk koriander og gjerne litt fløte eller rømme
Kutt opp alle ingrediensene i mindre deler.
Stek torsken i en stekepanne, når den er ferdig stekt, skjærer du den opp i mindre deler/ eventuelt dele den opp med stekespaden (når den er ferdig stekt deler den seg lett) så legger du den tilside.
Ha sjalottløk, hvitløk, paprika og gulerøtter i en kasserolle sammen med litt smør og stek de på middelshøy varme et par minutter, tilsett currypastaen før du heller kokosmelk, tomatpure, vann, soyasaus, fløte og buljongterningen oppi.
Tilsett ingefær og koriander krydder.
Skru opp varmen litt mens du rører.
Når grønnsakene er møre kan du bruke en stavmikser og mose til en kremet suppe.
Nå kan du ha de stekte torskebitene oppi også, og smak til med soyasaus, salt og pepper.
Tilsett også litt fløte om du ønsker en mer rundere smak.
La suppen stå å småkoke i ca 5 minutter, så er suppen klar for servering.
Server gjerne med litt fløte eller en rømme-klatt og gjerne litt revet frisk koriander på toppen.
Håper det smaker!
Ønsker deg en flott dag!
#suppe #lavkarbo #fiskesuppe #thaisuppe #torsk