Lavkarbo moussaka stekt i airfryer

Reklame | Cosori.no

 

Hei,

Moussaka er så godt 💗👌 og denne greske retten stekte jeg idag i airfryeren (jeg har premium airfryer fra Cosori.no). Det går såååå mye raskere å steke, og resultatet ble kjempebra!

Om du har lyst på denne best i test airfryeren så har jeg en rabattkode: Katrine15 gir 15% rabatt på hele handlekurven og fri frakt hos Cosori.no.

 

 

 

 

Moussaka

(4 porsjoner)

2 ss smør eller matolje til steking

400 gram lammekjøttdeig

1 gul løk, hakket

1 hvitløk, presset med hvitløkspresser

Fersk bladpersille

ca 400 gram hakkete tomater på boks

1 dl vann

1 ts basilikum krydder

1 ts kanel

salt etter smak

pepper etter smak

 

Auberginer:

3 stk auberginer skjært i tynne skiver

Ca 2 ts salt

matolje

 

Hvit saus:

3 ss Tine naturell kremost

3 dl kremfløte

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

2 eggeplommer

 

Revet hvitost til topping

 

Tileberedelse i airfryer går stekingen fortere, følg anvisningen nederst på siden her (uthevet skrift).

Tilberedelse i stekeovn: Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Lag kjøttsausen:

Stek hakket løk i olje eller smør til løken er myk og blank. Tilsett hakket bladpersille og stek et par minutter så legges dette tilside.
Stek lammekjøttet med salt og pepper og presset hvitløk til kjøttet er gjennomstekt.
Tilsett hakkete tomater på boks og den stekte løken og persillen. Tilsett krydder og litt og litt vann. La dette småkoke på middelshøy varme imens du tilbereder resten av maten.

 

Tilbered auberginene:

Vask og skyll auberginene og skjær 1/2 cm tykke skiver på langs. Legg de utover et brett og og dryss salt over, la de ligge ca 10 minutter før du skyller de i kaldt vann og tørk de med feks kjøkkenpapir, eller kjøkkenhåndkle. Pensle de med matolje og stek de lett brune på hver side i en stekepanne.

 

Lag den hvite sausen:

Ha kremost og kremfløte i en kasserolle med litt salt og pepper og gi det et oppkok mens du rører. Sett tilsides så det avkjøles litt før du rører inn eggeplommene.

Legg lagvis i en ildfast form: først kjøttdeigsausen, så aubergine og så hvitsaus og gjenta. Avslutt med masse revet ost på toppen.

Sett i stekeovnen i ca 20 minutter.

Vil du steke den i airfryer? Forvarm airfryer, sett en passe stor ildfast form (jeg brukte en form 20 cm bred og 10 cm høy) i skuffen på airfryeren og stek moussakaen på 175 grader i 12 minutter. 

 

Håper det vil smake!

Ønsker deg en god dag!

💗

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg