Hei,
Lavkarbo pasta er super-enkelt å lage selv, og smaker kjempegodt med hjemmelaget tomatsaus og kjøttboller 🙂
Taglietelle med med kjøttboller og tomatsaus
(2-3 porsjoner)
Kjøttboller (basic)
(Ca 20 stk)
600 gram kjøttdeig
1 egg
2 ts Fiber husk /psyllium
ca 1 1/2 ts salt
1 ts pepper
Du kan også tilsette annet krydder og feks hakket løk/hvitløk i disse kjøttbollene.
Bland godt sammen alle ingrediensene og form små kjøttboller med skje (eller hendene) og legg de på en stekeplate ikledd bakepapir og stek i forvarmet stekeovn på 200 grader i ca 20 minutter (midt i ovnen).
Tomatsaus
1 eske med hakkete tomater (økologiske) 400 gram (4,5 gram karbo pr 100 gram)
1/4 paprika. rød (4,7 gram karbo pr 100 gram)
1 fedd hvitløk
salt ( etter smak)
pepper (etter smak)
litt sukrin eller annen søtning (etter smak)
Spe med litt fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)
Slik lager du tomatsaus:
Varm i en kasserolle hakkete tomater, hvitløk og ca 1/4 paprika.
La det koke i ca 15 minutter, så kan du kjøre det med en stavmikser til en saus.
Spe med fløte til rett konsistens og smak til med salt, pepper og sukrin eller annen søtning.
Taglietelle/ pasta
2 egg
3 ss psyllium
120 gram Tine smøreost
litt salt
olje til å smøre bakepapiret
Slik lager du pasta:
Sett stekeovnen på 150 grader (over og under varme)
Pisk eggene godt med en kjøkkenmaskin og så tilsettes resten av ingrediensene og bland sammen med eltekrok.
La deigen stå å svelle ca 5 – 10 minutter og du vil da se at deigen begynner fort å bli fastere.
Ha bakepapir på et stekebrett og smør med olje utover papiret slik at deigen ikke fester seg til papiret.
Legg deigen oppå og legg et bakepapir som også er smurt med olje oppå deigen.
Bruk en kjevle og kjevle deigen flat ca 0,3 cm tynn.
Fjern det øverste papiret og sett pastaen midt i stekeovnen i ca 10 – 15 minutt, pass på at den ikke blir svidd.
Etter steking kan du skjære pasta-strimler med for eksempel et pizzahjul.
Stekte grønnsaker som tilbehør
1/2 -1 stk squasj (2,2 gram karbo pr 100 gram)
1 liten boks med skivete sjampinjong
ca 1/2 gul paprika (4,7 gram karbo pr 100 gram)
1 ss smør
salt
krydder, feks grillgrydder
Topp pastaen med tomatsaus, kjøttboller og stekte grønnsaker.
Håper det smaker!
Ha en fin dag videre!
#lavkarbo #lavkarbomiddag #pasta
Det så ikke ut som tomatsaus men som indisk – curry-saus eller noe . Deilig 🙂
Ja jeg tok kanskje litt mye fløte i 😀 Men ble kjempegodt 🙂
Ser helt nydelig ut😍 Spørsmål: kan pastaen lagres til senere etter steking? Altså, hvis jeg planlegger to måltider med denne pastaen på en uke, kan jeg lage opp alt på den første dagen og oppbevare resten i noen dager til neste måltid?
Jeg har ikke prøvd å lagre pastaen, mulig den vil bli stiv da (?)