Lavkarbo sjokolade-iskrem med karamellsaus

Hei!

Det er høysesong for is fortiden og her kommer enda en oppskrift på hjemmelaget lavkarbo is; en kjempegod  sjokolade-iskrem, den er veldig lett å lage, og blir ikke spesielt hard når den er helt frossen.

Et tips er å legge aluminiumsfolie  på toppen av isen før den fryses for å unngå iskrystaller.

Du trenger kun 3 ingredienser  til å lage iskrem og i tillegg må du smaksette med noe; feks vanilje eller sjokolade.

Idag har jeg også med oppskrift på en nydelig karamellsaus som smakte veldig godt sammen med isen 🙂

Sjokolade-iskrem

(en liten isboks)

3 eggeplommer

2 -3  ss sukrin melis (etter smak)

3 dl kremfløte

smakstilsetting: noen dråper vanilje essens og ca 2-3 ss bakekakao (etter smak)

Skill eggeplommer fra eggehviten og visp eggeplommene sammen med sukrin melis  til  en gul krem.

Visp kremfløten.

Tilsett sjokoladepulveret og vanilje mot slutten av vispingen av kremen.

Kremen skal være godt pisket.

Bland forsiktig inn de vispete eggeplommene inn i kremen.

Hell iskremen over i en  boks og legg aluminiumsfolie over og sett i fryseren i ca 4-5 timer.

Lys karamellsaus

45 gram smør

2 dl fløte

35 gram sukrin gold

2 ss fibersirup gold

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og tilsett fløten, sukrin og fibersirupen.

Rør om mens det småkoker.

Dette kan ta litt tid så her gjelder det å være tålmodig! Det tar ca 30 minutter så har du en litt tykk karamellsaus  som du kan helle over i en skål og sette til avkjøling.

Når karamellsausen er avkjølt kan du toppe isen med karamellsaus!

Annet tilbehør som er godt til isen er friske bær som blåbær og bringebær og peanøtter!

Håper det smaker!

 

Ha en fin dag!

 

 

 

#lavkarbo #lavkarbois #iskrem #sjokoladeiskrem #karamellsaus

5 kommentarer
    1. Hei😊 Hvordan blir konsistensen på denne isen,har prøvd flere oppskrifter og det blir ofte iskrystaller…Syns vdet blir tungvint å skulle røre hver 1/2 time(noen oppskrifter sier det)
      Opplever også at isen bli hard😕
      Mvh.Line

      1. Denne synes jeg blir veldig god, den blir ikke hard, trenger ikke røre i den mens den fryses, og legg aluminiumsfolie på toppen for å unngå iskrystaller 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg