Hei!
Idag vil jeg tipse om hvordan en kan lage hvit og brun saus på lavkarbovis
Denne hvite sausen passer til det aller meste synes jeg, den er kjempegod og enkel å lage!
Hvit saus
2 dl fløte
2 ss Tine smøreost naturell
Litt krydder etter smak feks 1/2 ts muskatnøtt/ karri /grillkrydder
salt og pepper etter smak
Viss du steker kjøtt kan du bruke saftene fra det stekte kjøttet i sausen som gir en deilig smak!
Slik gjør du:
Visp fløte og smøreost sammen.
Gi det et lite oppkok.
Smak til med krydder, salt og eventuelt litt pepper.
Lyst å lage brun saus?
Her kommer en oppskrift på det:
Brun saus:
(ca 5 dl saus = ca 4 porsjoner)
2 ss smeltet og brunet smør
1-2 ss soya saus (etter smak)
1 okse eller grønnsaksbuljong terning eller hjemmelaget kraft (som er det aller beste!)
4 dl vann
1 dl fløte
ca 2 ts Johannsebrød kjernemel dryss med en liten sil (feks te-sil)
smak til med eventuelt salt og pepper
Litt brun konditorfarge/ næringsmiddelfarge for å gi en fin brunfarge til sausen
Smelt smøret i en kasserolle og brun det lett.
Tilsett vann og buljongterningen og dryss med en tesil over Johannesbrød kjernemelet mens du visper for å unngå klumper.
Gi det et lite oppkok.
Smak til med soyasaus (dette vil hjelpe med å få en brunere farge) og eventuelt salt og pepper.
Synes du sausen er for tynn drysser du bare mer Johannesbrød kjernemel over til ønsket konsistens.
Tilsett litt brun konditorfarge (feks fra Cacas) for å få en brunere farge på sausen.
Jeg varmer fiskekakene /kjøttkaker direkte oppi sausen (når sausen er ferdig) så de gir fra seg litt smak på sausen også.
Eventuelt smak til med litt salt og pepper ved behov.
Håper det smaker!
Ønsker deg en fin dag videre!
#lavkarbo #lavkarbosaus
Fiskekaker er godt, og særlig med litt saus til
Ha en fin kveld 
Ja sant
God kveld til deg <3