Hei!
En av mine favoritt desserter er lavkarbo riskrem med salt karamellsaus; jeg ble inspirert til å lage min versjon av desserten da jeg så Ida Gran Jansen på God morgen Norge med sin oppskrift (som inneholder sukker) for ca 1 års tid siden. Dette er bare syyyyykt godt og anbefales å teste 😀
OBS: denne karamellsausen stivner viss den settes i kjøleskapet (prøver du å varme opp igjen stivnet karamellsaus vil den skille seg), og bør stå ca 15 min i romtemperatur etter at den er nykokt før servering. Prøver du å varme opp igjen stivnet karamellsaus vil den skille seg.
Riskrem (lavkarbo)
(ca 4 porsjoner)
1 stor boks cottage cheese, 400 gram (1,5 karbo pr 100 gram)
ca 2 dl kremfløte ( 2,9 karbo pr 100 gram)
ca 2 ss sukrinmelis eller annen søtning (etter smak)
noen dråper vaniljeessens (etter smak)
noen dråper mandelessens
Visp kremfløten til krem sammen med søtning og vaniljeessens.
Bland inn en boks med cottage cheese med feks en slikkepott.
Sukkerfri salt karamellsaus
2 ss smør
3 dl kremfløte
ca 4 ss sukrin gold (etter smak)
en liten knivspiss salt
Noen hakkete mandler til topping/ pynt.
Karamellsausen lages rett før servering.
Bland sammen smør, kremfløte. sukrin og salt i en tykkbunnet kjele.
La det småkoke til den begynner å bli litt tykk, men husk den vil fortsette å tykne når den blir nedkjølt.
Hell sausen over på et glass og la det avkjøles litt i romtemperatur til den skal brukes som topping til riskremen. Setter du den i kjøleskapet for lenge vil den bli tykk som karamell fudge og den skiller seg dessverre ved oppvarming igjen.
TIPS: The Bodylab har en ferdig salt karamellsaus (og bringebær og sjokoladesaus) om du ikke vil lage selv:
Server riskremen med salt karamellsaus og hakkete mandler.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #riskrem #lowcarb #lavkarbovennligmat #matglede #helse #sukkerfri #glutenfri
Fristende!
Tusen takk ❤️