Hei!
Disse sjokoladene ble laget første gang med tanke på smil-sjokoladen, og smaken er ikke så ulik – men disse sjokolade-godbitene er laget uten sukker. Kanskje noe å kose seg med i helgen eller til morsdag?
Sjokolade fylt med karamell
(ca 15 stk)
100 gram sukkerfri sjokolade (feks sukrin sjokolade)
litt kokosolje ved behov (ca 1 ts)
Myk karamell
35 gram smør
1,5 dl fløte
25 gram sukrin gold
1 1/2 ss fibersirup gold
silikon form med små rom. Du kan bruke feks isbit-former
Smelt sjokolade over vannbad eller i en tykkbunnet kjele mens du rører om på lav temperatur (det kan småkoke ). Bland litt kokosolje inn i sjokoladen viss den blir for tykk.
Bruk en teskje og hell litt sjokolade ned i hvert rom og bre sjokoladen helt opp til kanten. Sett sjokoladen i kjøleskapet så den stivner.
Så lager du karamellen: ha smør, fløte, sukrin gold og fibersirup gold i en tykkbunnet kjele mens du rører hele tiden.
Viss du vil ha karamellen litt tykk i konsistensen må du røre ca 30 minutter. Men viss du vil ha den mer flytende kan du stoppe mens den fortsatt er litt tynn i konsistensen.
Sett kjelen tilside til karamellen er ganske avkjølt før du bruker en teskje og heller litt karamell oppi de stivnete sjokoladekoppene.
Fyll ikke karamellen helt opp da du skal tilslutt bre et sjokoladelokk på toppen.
Sett karamell sjokoladen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt, ca 1 time.
Oppbevar disse sjokolade-godbitene i kjøleskapet.
Håper det smaker!
God helg!
#lavkarbo #karamell #smilsjokolade #lavkarbosnop #lørdag