Hei 💗
Denne retten smakte nydelig💗 og er inspirert av mat magasinet til Rema1000. Spekemat og annen sommermat smaker nydelig sammen med smørdampet kål, og denne retten er en supergod forrett, eller perfekt som tilbehør til grillet laks, torsk og svin.
Smørdampet sommerkål med spekeskinke
(4 porsjoner)
100 gram tynnskåret spekeskinke
1 ss nøytral olje
1 nykål/sommerkål
2 dl rømme (jeg brukte her creme fraiche)
2 ts salt
1/2 ts cayannepepper
1 ss dijonsennep
1/2 sitron, saften
1 ss bladpersille, finhakket
1 ss fersk dill, finhakket
1 ss gressløk, kuttet/klippet
Skjær spekeskinken i strimler. Varm stekepannen med olje og stek spekeskinkestrimlene til de er sprø i ca 4 minutter. Løft over på kjøkkenpapir og la renne av seg
Del kålen i fire like skiver. Fordel kål i en kjele, slik at de ikke ligger oppå hverandre, fyll 4 cm med vann i kjelen.
Skjær smøret i fire liker terninger, og legg en smørterning oppå hver kålskive. Knus litt maldonsalt og svart pepper over kålen. Legg lokket på kjelen, kok opp og la dampe under lokk i 3 – 4 min.
Løfte kålen forsiktig ut av kjelen og over på serveringsfat. Bland sammen rømme, salt, cayennepepper, sennep, sitron og urter, og legg rause skjeer over kålskivene. Topp kålen med sprø spekeskinken.
Spis straks. Denne retten smaker aller best når kålen fortsatt er varm.
Håper det vil smake!
Ønsker deg en flott dag!
Så fint du har pyntet det 🙂 Blir lekkert og fristende da 🙂
Tusen takk😍 🥰🥰
Savner hvor mye karbohydrater det er i rettene
Ja, skrev det inn alltid tidligere, har siste tiden ikke gjort det, men kan kanskje begynne med det igjen. Bruk gjerne matvaretabellen.no så finner du oversikt over karbo i de aller fleste matvarer. ❤️🥰