Smørdampet sommerkål med spekeskinke

Hei 💗

Denne retten smakte nydelig💗 og er inspirert av mat magasinet til Rema1000.  Spekemat og annen sommermat smaker nydelig sammen med smørdampet kål, og denne retten er en supergod forrett, eller perfekt som tilbehør til grillet laks, torsk og svin.

 

 

 

 

Smørdampet sommerkål med spekeskinke

(4 porsjoner)

 

100 gram tynnskåret spekeskinke

1 ss nøytral olje

1 nykål/sommerkål

2 dl rømme (jeg brukte her creme fraiche)

2 ts salt

1/2 ts cayannepepper

1 ss dijonsennep

1/2 sitron, saften

1 ss bladpersille, finhakket

1 ss fersk dill, finhakket

1 ss gressløk, kuttet/klippet

 

Skjær spekeskinken i strimler. Varm stekepannen med olje og stek spekeskinkestrimlene til de er sprø i ca 4 minutter. Løft over på kjøkkenpapir og la renne av seg

Del kålen i fire like skiver. Fordel kål i en kjele, slik at de ikke ligger oppå hverandre, fyll 4 cm med vann i kjelen.

 

Skjær smøret i fire liker terninger, og legg en smørterning oppå hver kålskive. Knus litt maldonsalt og svart pepper over kålen. Legg lokket på kjelen, kok opp og la dampe under lokk i 3 – 4 min.

Løfte kålen forsiktig ut av kjelen og over på serveringsfat. Bland sammen rømme, salt, cayennepepper, sennep, sitron og urter, og legg rause skjeer over kålskivene. Topp kålen med sprø spekeskinken.

Spis straks. Denne retten smaker aller best når kålen fortsatt er varm.

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en flott dag!

💗

#middag #lavkarbo #lowcarb #middagstips
4 kommentarer
      1. Ja, skrev det inn alltid tidligere, har siste tiden ikke gjort det, men kan kanskje begynne med det igjen. Bruk gjerne matvaretabellen.no så finner du oversikt over karbo i de aller fleste matvarer. ❤️🥰

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg