Sukkerfri julesjokolade med salt karamell

 

Hei,

jeg og sønnen min laget litt julegodter for noen dager siden, og da ble blant annet disse godbitene laget 😃

 

Sjokolade fylt med salt karamell

(15 stk)

100 gram sukkerfri sjokolade

litt kokosolje ved behov (ca 1 ts)

 

Myk karamell

35 gram smør

1,5 dl kremfløte

25 gram sukrin gold

1 1/2 ss fibersirup gold/ sukrin sirup gold

1 liten knivspiss salt

 

 

Silikon form med små rom, nok til 15  små sjokolader

Smelt sjokolade over vannbad eller i en tykkbunnet kjele mens du rører om på lav temperatur.

Bland litt kokosolje inn i sjokoladen viss den blir for tykk.

Bruk en teskje og hell litt sjokolade ned i  hvert rom og bre sjokoladen helt opp til kanten.

Sett sjokoladen i fryseren så den stivner.

Imens smelter du smør i en tykkbunnet kjele, når smøret er smeltet tilsetter du fløten, sukrin gold og fibersirup gold mens du rører hele tiden. Du må røre om  til karamellen begynner å bli litt tykk i konsistensen – dette vil ta ca 30 minutter.

Sett kjelen tilsides til karamellen er ganske avkjølt før du bruker en teskje og heller litt karamell oppi de stivnete sjokoladekoppene.

Fyll ikke karamellen helt opp da du skal tilslutt bre et  sjokoladelokk på toppen.

Sett karamell sjokoladen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt, ca 1 time.

Oppbevar disse sjokolade-godbitene i kjøleskapet.

Håper det smaker!

Tips: du kan også fylle sjokoladen med Sukrin marsipan og bre et sjokoladelokk over så får du marsipan-sjokolade! 😊

                                        Ønsker deg en god førjulstid!

 🤍

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

 

 

#lavkarbo #sukkerfri #sukkerfrisjokolade #sjokolade #hjemmelaget #oppskrift

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg