Hei,
jeg og sønnen min laget litt julegodter for noen dager siden, og da ble blant annet disse godbitene laget 😃
Sjokolade fylt med salt karamell
(15 stk)
100 gram sukkerfri sjokolade
litt kokosolje ved behov (ca 1 ts)
Myk karamell
35 gram smør
1,5 dl kremfløte
25 gram sukrin gold
1 1/2 ss fibersirup gold/ sukrin sirup gold
1 liten knivspiss salt
Silikon form med små rom, nok til 15 små sjokolader
Smelt sjokolade over vannbad eller i en tykkbunnet kjele mens du rører om på lav temperatur.
Bland litt kokosolje inn i sjokoladen viss den blir for tykk.
Bruk en teskje og hell litt sjokolade ned i hvert rom og bre sjokoladen helt opp til kanten.
Sett sjokoladen i fryseren så den stivner.
Imens smelter du smør i en tykkbunnet kjele, når smøret er smeltet tilsetter du fløten, sukrin gold og fibersirup gold mens du rører hele tiden. Du må røre om til karamellen begynner å bli litt tykk i konsistensen – dette vil ta ca 30 minutter.
Sett kjelen tilsides til karamellen er ganske avkjølt før du bruker en teskje og heller litt karamell oppi de stivnete sjokoladekoppene.
Fyll ikke karamellen helt opp da du skal tilslutt bre et sjokoladelokk på toppen.
Sett karamell sjokoladen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt, ca 1 time.
Oppbevar disse sjokolade-godbitene i kjøleskapet.
Håper det smaker!
Tips: du kan også fylle sjokoladen med Sukrin marsipan og bre et sjokoladelokk over så får du marsipan-sjokolade! 😊
Ønsker deg en god førjulstid!
🤍
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #sukkerfri #sukkerfrisjokolade #sjokolade #hjemmelaget #oppskrift
Må prøves!
Tusen takk 💖 det anbefales – ble kjempegode 🤗
Nam, nam :p Dette skal jeg prøve. I fjor laget jeg sunn marsipan av sukrnmelis og mandelmel. Det var kjempegodt 🙂
Ønsker deg en kjempefin onsdag <3 🙂
Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
Ja marsipan av sukrinmelis og mandelmel er kjempegodt 💖 Da vil du nok like disse sjokoladene også 😄🥰💖
Å nam….. takk, skal lages! Midt i blinken! 😘
Ja disse forsvant på et blunk, så må lages snart igjen 😄🙈💖🌟 🥰