Hjemmelaget sukkerfri gele og vaniljesaus

God søndag!

Denne geleen er kjempegod og sammen med hjemmelaget vaniljesaus er dette en tipp topp dessert for de som ønsker å kutte ned på sukkerinntaket. 

Sukkerfri gele

( 4 porsjoner)

5 dl konsentrert Fun light med smak av feks  Wild berries

5 dl vann

10 plater gelatin

 

Legg gelatin platene til  bløt i kaldt vann til de  myke (ca 5 minutter) 

Kok opp vann i en kasserolle mens du rører.  Skvis vannet av de myke gelatinplatene  og legg de oppi i kasserollen mens du visper godt. Gi det gjerne et lute oppkok. Tilsett tilslutt  saften (obs: saften skal ikke koke).

Hell så over i en stor skål eller på glass slik som jeg gjorde.

Sett kaldt til geleen er stivnet.

 

Vaniljesaus

(4  små porsjoner)

 

3 eggeplommer

1,5 dl kremfløte

1-2 ts vanilje pulver (smak til) eller vanileessens

2-3 ts sukrin melis eller annen søtning

 

Ha eggeplommer og kremfløte i en tykkbunnet kasserolle og la det småkoke mens du rører (jeg brukte en visp) Tilsett vanilje og søtning etter smak og visp mens det småkoker til du har rette konsistensen.  Hell sausen over i en mugge og sett det kaldt  før servering.

Jeg toppet geleen med bringebær, blåbær og vaniljesaus.

Håper det smaker!

💗

 

Klem

– Katrine – 

 

 

#helse #matglede #spisogspar #blogg #hverdag #søndag #mandag #uke #Norge #tips #helg #foto #vaniljesaus #gele #lavkarbodessert #lavkarbovaniljesaus #lavkarbo 

10 kommentarer

Siste innlegg