God lørdag!
Disse småkakene fylt med gul krem er bare helt fantastisk gode, de er i tillegg uten sukker og glutenfrie og inneholder svært lite karbohydrater 🙂
Kakene kan fint fryses også, før servering kan de først tines på kjøkkenbenken 😉
Gule-småkaker
(ca 7 stk)
4 eggehviter
100 gram sukrin melis eller annen søtning
150 gram mandel mel (malte mandler), ikke fettredusert mel
1 ts bakepulver
Gul krem
4 eggeplommer
1 egg
100 gram sukrin melis
2 dl fløte
2 ts vanilje pulver
170 gram smør
Topping: sukkerfri sjokolade
Sett stekeovnen på 175 grader.
Ha 4 eggehviter (ta vare på eggeplommene som skal brukes i den gule kremen)i en ren bolle og visp til den er blitt fluffy og hvit.
Bland inn forsiktig det tørre (sukrin, mandelmel og bakepulver).
Ha røren over i en sprøytepose. Ha bakepapir på en stekeplate og sprøyt ut små sirkler (ca 14 stk, viktig at det er partall da du skal legge to og to sammen) ut på papiret.
Sett midt i stekeovnen i ca 20 minutt – følg med!
Så lager du den gule kremen: Start med å ha 4 eggeplommer pluss et egg i en tykkbunnet kasserolle sammen med fløte, vanilje og sukrin.
La dette få et lite oppkok til det begynner å tykne mens du rører hele tiden. Sett det så et kjølig sted for å avkjøles.
Nå kan du vispe smøret til det blir hvitt.
Pisk så inn den gulekremen (som nå er helt avkjølt) i smøret.
TIPS:Er den veldig flytende så kan du sette kremen noen timer i kjøleskapet så vil den tykne.
Legg den gule kremen (bruk gjerne en sprøytepose) utover kakene.
Pynt gjerne med litt smeltet sukkerfri sjokolalade på toppen (smelt over vannbad eller mikroen)
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #gulkake #suksessterte #lavkarbokake #tips #oppskrift #hverdag #helg #småkaker
Blir det nesten litt kransekake -aktig eller? Ser godt ut da 🙂
smaker som suksess -terte/gul-kake:))
Nam 🙂
:))