Hei!
Disse bollene er myke og saftige og smaker kjempegodt av kardemomme og vaniljekrem!
Skikkelig helgekos synes jeg :))
Solskinnsboller
(ca 3-4 stk, vil du ha flere kan du doble oppskriften)
1 egg
5 ss sukrin:1 eller annen søtning
2 ss kremfløte
3 ss seterømme
50 gram smør (smeltet)
ca 130 gram mandelmel (malte mandler), ikke fettredusert
1 ts bakepulver
2-3 ss psyllium /fiberhusk
4 ts kardemomme
1/2 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens
1 liten klype salt
Vaniljekrem:
3 eggeplommer
1,5 dl kremfløte
1-2 ts vanilje pulver (smak til) eller vanileessens
2-3 ts sukrin melis eller annen søtning
egg til pensling
Ha eggeplommer og kremfløte i en tykkbunnet kasserolle og la det småkoke mens du rører (jeg brukte en visp) Tilsett vanilje og søtning etter smak og visp mens det småkoker til du har en tykk og kremet konsistens.
Slik lager du bollene:
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Visp egg og sukrin til eggedosis.
Tilsett rømme, fløte og smeltet smør inn i eggedosisen, og tilslutt bakepulver, kardemomme, vanilje, salt og litt og litt mandelmel og psyllium/ fiberhusk.
La deigen svelle ca 10 minutter.
Tilsett eventuelt mer mandelmel eller psyllium viss deigen er veldig våt og klissete. Deigen skal være lett å rulle boller med.
Rull boller og lag en grop i midten av hver bolle og legg en spiseskje med vaniljekrem oppi.
For å få finere boller kan det være lurt å pensle bollene med egg (dette gjorde ikke jeg med disse bollene da det ble glemt!) og stek bollene på bakepapir midt i stekeovnen i ca 20 minutt, men følg med da dette kan variere fra stekeovn til stekeovn.
Når de er avkjølte kan du lage melis glasur av sukrin melis og litt vann og ringle over bollene, dypp de gjerne i kokos også 😀
Håper det smaker!
God helg!
#spisogspar #blogg #boller #lavkarboboller #helg #fredag #kos #sukkerfri #glutenfri #solskinnsboller #matglede #helse #kosthold
Mhmmm!! Ser kjempe gode ut 😀
De strålte som sola og ser veldig innbydende ut 🙂 Klem <3
Victoria Larsen: Ja det var de :)) <3
annebe: Ja trenger litt sol nå ;)) Tusen takk <3 God klem :))
De så grove og sunne ut, midt i all kosen 🙂
ja mandelmelet er litt grovere, men de smaker både søtt og godt av kardemomme og vanilje og er myke og saftige ;)) Tusen takk <3
Hei. Egner disse seg til frysing tror du?
Anita Monsebakken: Jeg har laget samme boller før, men uten vaniljekremen i og de har vært like god etter frysning også, med vaniljekrem har jeg ikke prøvd å fryse. 🙂
Jeg prøvde meg på vaniljekremen – skilte seg og ble ekkel og fettete… 🙈
Så kjedelig! Viktig at det ikke foss koker, da kan kremen skilles…