Lasagne

I dag tenkte vi å dele en oppskrift på Lasagne. Sandro lager pastadeigen, tomatsausen og den hvitesausen selv og skjærer ut lasagneplatene i  passe størrelse.

Dette er en oppskrift han har fått av sin bestemor på Sicilia. Vi har gjort noen små endringer som speltmel istedet for durumhvetemel og soyamelk istedet for melk og tomatpuree istedet for skinnfrie tomater hun pleide å bruke.

Denne retten koster ca 80 kr å lage selv, og inneholder minst 4 porsjoner.  Det tar litt tid å lage Lasagne med hjemmelaget lasagneplater (totalt ca en time) men de du serverer blir nok imponert !

 

 

 

 

 

 

 

Lasagne (stekes på 175 grader i 20 minutter)

6 porsjoner

 

Lasagneplater

 

2 egg

50 gram sammalt speltmel

250 gram fint speltmel

2 ss olivenolje

Bland alle ingrediensene i en bolle så du har en fin og glatt deig. For de som ikke har pastamaskin til å lage lasagneplater kan du skjevle ut hele deigen og lage rektangler  som du skjærer til enten med kniv eller pizzahjul. Vi har skjært lasagneplatene i  str:16 cmX 8 cm. Vi lager 16 plater totalt.

 

Sugo

Tomatsaus med kjøttdeig

 

olivenolje

Sjalott løk

150 gram tomatpure

4,5 dl vann

i gulrot

1-2 stenger selleri

500 gram kjøttdeig

tilsett salt, pepper og sukker etter smak

Laurbærblad

Ta litt olivenolje på stekepannen og start med å  surre løk til den er myk. Del opp i tynne skiver gulrot og selleri og legg det oppi stekepannen  som stekes lett så tilsetter du kjøttdeigen og stek den til gjennomstekt. tilsett salt, pepper og et laurbærblad. Så blander du tomatpure og vann i kjøttdeigen og tilsetter litt sukker etter smak.

 

Besciamella

Hvit saus

6 dl  soyamelk

3 ss fint speltmel

1/2 muskatnøtt

50 gram smør

1/2 dl olivenolje

Pepper 

Salt

Hvitostskiver mellom lasagnelagene

Smelte smør i en kasserolle. Bland inn olivenolje når smøret er smeltet. Ta bort kasserollen  fra platen og tilsett 3 ss spelt mel og visp dette sammen til en tykk krem. Hell langsomt mens du rører melk oppi kremen. Raspe en halv muskatnøtt og ha dette oppi den hvitesausen. Tilsett pepper og salt etter smak. Sett kasserollen tilbake på kokeplaten og kok opp mens du rører.  Når det begynner å koke kan du sette sausen tilsides.

Finn en stor ildfast form som er passe til lasagne.

Nå må du koke opp vann i en gryte stor nok til å legge lasgneplatene oppi. Legg 4 stk plater om gangen oppi det kokende vannet. De skal kun koke ca 1 -2 minutter ( ta de opp med feks skaftet av en tresleiv) før du legger de oppi lasagne formen.Start med å legge tynt lag med  tomatsaus med kjøttdeig i bunnen av formen. Legg så lagvis ca 4 lasagneplater oppå slik at bunnen er dekket, så tomatsaus og kjøttdeig og så hvitost og hvitsaus på toppen. Legg dette lagvis i 4 høyder. På toppen er det ost og hvitsaus øverst. Viktig at den hvite sausen er på toppen så ikke osten blir svidd.

Stekes i ca 20 minutter , 175 grader.

 

 

God appetit

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg