Farfalle med fylt kyllinglårfilet

God mandag alle sammen!

Sønnen min kunne ikke gå i barnehagen idag  heller da han  fortsatt er  syk, så da blir det en rolig dag hjemme hos oss.   

I dag vil vi dele med dere en oppskrift på Sommerfugl pasta. Denne pastaen inneholder ikke egg, så da kan du oppbevare den tørkede pastaen på feks et glass.  Det tar litt tid å forme pastaen til små sommerfugler, men visst en er flere som hjelper til går det fortere. 

Denne retten koster ca 80 kr å lage 

Vi har valgt å servere pastaen med  tomatsaus, fylte kyllinglårfileter og en salat. Det tar ca en time å lage alt dette.

 

Farfalle

Sommerfuglpasta

(4 porsjoner)

 

250 gram fint speltmel

50 gram fibra fullkornsmel

1 ss olivenolje

ca 1,5 dl vann

 

Bland alle ingrediensene sammen og tilsett litt og litt vann om gangen mens du knar deigen til den blir solid og glatt og lett å jobbe med.

Kjevle ut deigen og kjær ut  små rektangler på størrelse 3 X 1 cm og press sammen  i midten på  kortsiden på rektanglene så  de ligner på sommerfugler. Legg alle sommerfuglene på et kjøkkenhåndkle, de må ikke ligge oppå hverandre da de vil klistre seg sammen. Her kan de ligge og tørke litt mens du lager resten av tilbehøret.

 

 

Fylt kyllinglårfilet

600 gram  kyllinglårfilet

1 fedd hvitløk

1 ts salt

1 ts pepper

100 gram raspet hvitost 

griljermel

bommullstau til matlaging

 

Flate ut kyllinglårfiletene og legg de utover et brett. Press hvitløkfeddet med hvitløkspresser og bland hvitløk, salt og pepper sammen i en liten skål.  Fordel litt av blandingen i de flate kyllinglårfiletene med en teskje. Ta en spiseskje med griljermel og  raspet hvitost oppå hver kyllinglårfilet og rull en og en sammen.  Knyt et bommulstau til matlaging rundt hver  kyllingfilet slik at fyllet holder seg på plass.

 

 

 

Tomatsaus

100 gram tomatpure

1/2 rødløk

1 gulrot

1 ts sukker

ca 3 dl vann

salt

pepper

 1/2 terning grønnsaksbuljong

Surr rødløk i steikepannen med litt olivenolje. Del i tynne skiver en gulrot og ha dette sammen med løken. Legg også de fylte kyllingfiletene oppi steikepannen som skal stekes lett.

 

 

Lag tomatsaus av tomatpure og vann og  smak til med salt, sukker og pepper. Legg en halv buljong terning oppi tomatsausen. Kyllinglårfiletene koker oppi tomatsausen til de er  helt gjennomkokte.  Når de er gjennomkokt  tar du de opp av tomatsausen og fjerner tauene.  Da  kan du legge de oppå et serveringsfat.

Kok Sommerfugl pastaen tilslutt. Legg de oppi kokende vann og la de koke i 4 minutter.  Sil av vannet fra pastaen og hell pastaen over i tomatsausen.

Da er alt klart for servering! 

Håper dere liker dette:)

 

2 kommentarer
    1. Ha en fin dag 🙂
      Gå gjerne inn på bloggen, å Facebook siden vår og trykk liker og del, vis du er i mot mobbing 🙂
      da vi kan nå ut til flere, og det vil gjøre oss veldig takknemlig.
      Takk

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg