Linser til middag idag? Linser er rike på proteiner, vitaminer; spesielt B 1, Folat og fiber. Linser kan være et godt alternativ til kjøtt.
Linser med vossakorv
(4 porsjoner)
- 300 gram grønne linser
- ca 150 gram pølse (vi har brukt vossakorv i dag)
- vann
- 1 terning grønnsaksbuljong
- 1/2 stor løk
- olivenolje
- 2 gulerøtter
- ca 1 1/2 ts hav salt ( etter smak)
- ca 1 1/2 ts pepper (etter smak)
- 1 fedd av hvitløk
- 3 stk Laurbærblad
Start med å skylle linsene et par ganger. Legg linsene i en skål og ha vann over så de dekkes i ca 1 time.
Skyll linsene etterpå.
Skjær opp 1/2 løk, og stek løk i 2 ss olivenolje i en stor gryte.
Skjær 2 gulerøtter i skiver skjær pølsen i terninger og ha det oppi gryten.
Tilsett et fedd hvitløk , 3 stk Laurbærblad, salt og pepper.
Hell linsene i gryten og rør tørt sammen.
Ha vann og buljong over slik at linsene dekkes. Rør litt innimellom mens det kokes, og ha lokk over når du ikke rører. Viktig å følge med så det ikke blir svidd!
Fyll opp innimellom med vann så linsene hele tiden er dekket med vann.
Kok i ca 30 minutter.
Da er middagen klar!
Håper dere liker dette 🙂
Topping (kan sløyfes)
Stekt squash med purreløk.
1/2 squash
1 purreløk (den hvite delen av purreløken)
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss olivenolje
Stek purreløken med olivenolje.
Tilsett salt og pepper.
Tilslutt legger du squash i skiver i steikepannen.
Stek alt i ca 5 – 7 minutter , squashen skal være myk, da er det ferdig!
God appetit
Linse og squash er blant mine favoritter, kjempe 🙂
morsmiddag: Så bra! tusen takk:)
Det så spennende ut 🙂
Iselin Renée: Takk:) Ja det må du prøve!
Lagde denne i kveld, det ble kjempegodt! Skal absolutt lages igjen.
Kristin: Så kjekt å høre! Så bra du likte det! Det er en av mine favoritter også:)