Fastelavn boller

I dag er det fastelavn, og her kommer en oppskrift på boller:)  Denne gangen har vi eksperimentert med nytt fyll: phiadelphia ost og krem  vispet sammen med vanilje.  

Håper dere får en fin fastelavn 🙂

 

 

 Du trenger:plolkkjikjklkklkuyuytytttrttr5455rrtrttyttyytyty

9 dl fint speltmel

3 dl lunken melk ( ca 37 grader)

1/2 pose tørrgjær

2 dl sukker

1 ss smeltet smør

1 ts salt

2 ts kardemomme

1 ss gresk yoghurt

 

Start med å varme melken til ca 37 grader og smelt 1 ss smør sammen med melken.

Ha det tørre i en skål og hell den lunkne melken og smøret oppi og elt godt sammen.

Dekk deigen med plast og la heve i ca 40 minutter.

 

Ta ut deigen fra bollen og elt den godt. Tilsett ekstra mel til utbaking visst det behøves.

Lag en lang pølse og del deigen i ca 12 like store deler og form de til boller.

Sett ovnen på 225 grader.

La de heve ca 30 minutter under plast.

Pensle med pisket egg og sett de midt  i ovnen i ca 5- 8 minutter.

La de avkjøles på rist under et håndkle.

 

Fyll til fastelavns boller

 

 Du trenger  ca 4 – 5 dl kremfløte  til å fylle alle bollene. Her er noen forslag til fyll. Du kan også dele kremen i 3 boller og lage forskjellige smakstilsetninger på kremen

 

Krem 1: pisk kremfløte med ca 1 ss vaniljesukker og ca  1 dl sukker.

 

Krem 2: pisk kremfløte med  ca 4 ss jordbærsyltetøy

 

Krem 3: pisk kremfløte med 1 ss vaniljesukker og 1 dl sukker og  ca 110 gram Phiadelphia ost.

 

Avslutt med  et dryss med melis på toppen av bollene.

 

Håper dere liker det!

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg